80 bin kişinin katıldığı kitap okuma yarışması

80 bin kişinin katıldığı kitap okuma yarışması

GÜNDEM Haberleri

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Peygamber efendimizi anlattığı "Sonsuz Nur" adlı eserini okuyanlar, Yeni Delhi'de düzenlenen yarışmayla ödüllendirildi.

İslam Eğitim Sosyal ve Kültürel Vakfı (MESCO) önderliğinde düzenlenen 'Sonsuz Nur' yarışmasının ödül töreni, Hindistan'ın tüm etnik ve dini gruplarını bir araya getirdi. Yeni Delhi'deki Habitat Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törende; Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Hazreti Muhammed'i anlattığı "Sonsuz Nur" adlı eserini okuyan 80 bin kişinin katıldığı yarışmayı dereceyle bitiren 20 kişiye toplamda 15 bin dolar para ödülü verildi. Yarışmanın ödül törenini Türkiye'den bir grup gazetecinin yanı sıra uluslararası medya temsilcileri de yakından takip etti. Ödül töreni bir Hindistan TV kanalının yaptığı canlı yayınla dünyanın 52 ülkesine aynı anda ulaştı. Hindu lider Swami Agnivesh, geçtiğimiz yıl Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli bir filmle yapılan saldırının ardından İslam dünyasında yaşanan provokasyonların Müslümanlara mal edilemeyeceğine dikkat çekti. Organize Heyeti Sekreteri Dr. Muhammed Fakruddin de, "Bu yarışma süreci bize gösterdi ki gençlik, Peygamber Efendimiz'i anlamaya, öğrenmeye çok açık" diye konuştu. Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar ise, şunları söyledi: "Hintli Müslümanlara bizim geçmişten bir borcumuz var. Böyle bir organizasyonla bu borcumuzu ödemeye çalıştık." Yarışmada birinci olarak 1000 dolarlık ödülün sahibi olan Mühendis Ragıp İqbal, "Bize bu fırsatı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


nbsp;80 bin kişinin katıldığı kitap okuma yarışması



DÜNYAYA BARIŞ MESAJI nbsp;
Ödül töreninde bir araya gelen dini liderler, Peygamber Efendimizin insanlığın kurtuluşu için sevgi dilini kullandığı görüşünde birleşerek, "İslam şiddet dini değildir" mesajını verdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...