8 ilde yasa dışı veri satıcılarına operasyon: Çok sayıda gözaltı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
8 ilde yasa dışı veri satıcılarına operasyon: Çok sayıda gözaltı!

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul merkezli 8 ilde yasa dışı bir şekilde temin ettikleri verileri internet üzerinden satan şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin her alandaki suç yapılanmalarına karşı sıkı çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda suçlulara göz açtırılmıyor.

İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı yollardan elde edilen kişisel verileri internet üzerinden satan zanlılar için harekete geçildi. Operasyonda 11 şüpheli yakalandı ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin 6'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

SİBER SUÇLAR ŞUBESİ TESPİT ETTİ

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dijital platformlarda yaptıkları çalışmada, Telegram'da grup kuran şüphelilerin, kimlik, adres, iletişim, sağlık, eğitim ve tapu gibi kişisel verileri belirli bir ücret karşılığında sattığını belirledi.

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bilişim sistemine izinsiz girip vatandaşlara ait verileri hukuka aykırı ele geçirerek yayan zanlıların kimlik ve adreslerini belirleyen ekipler, İstanbul, Burdur, Bursa, Giresun, Malatya, Antalya, Sakarya ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonda 11 şüpheli yakalandı, adreslerdeki aramada konuyla ilgili olduğu değerlendirilen çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı. Şüphelilerden 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak, 3'ü ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...