8 Haziran Pazartesi okullara 'seçim tatili'

/ Kaynak: AA
8 Haziran Pazartesi okullara 'seçim tatili'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 7 Haziran'daki seçimden sonra eğitime hazır edilebilmeleri için 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı.

Seçimler sonrası okullar tatil mi? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sonra Milli Eğitim Bakanlığı verdi.

YÖK, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. MEB yetkilileri akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada seçimin ertesi günü yani 8 Haziran Pazartesi okulların tatil olduğunu açıkladı. Böylece 5,5 milyon üniversiteliden sonra 15 milyon öğrenci de tatil haberi ile sevindi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

OKULLAR EĞİTİM VE ÖĞRETİME HAZIRLANACAK

YÖK'ün bu yazısından sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 Haziran'daki seçimden sonra eğitime hazır edilebilmeleri için 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı.

Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Avcı, vatandaşlarla bir araya geldi. Avcı, ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimler bittikten sonra işlemlerin ertesi gün geç vakitlere kadar sürebildiğini söyledi.

Seçimin ertesi günü için okulların eğitime hazır hale getirilmesi amacıyla ek bir çaba göstermek gerektiğini anlatan Avcı, "O nedenle daha önceki seçimlerde olduğu gibi inşallah 7 Haziran'dan sonra 8 Haziran Pazartesi günü okullarımızı tatil edeceğiz. İdari tatil yapacağız. Böylece okullarımızı 9 Haziran gününe daha hazır hale getirmiş olacağız" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...