780 hâkim ve savcının görev yeri değişti

Düzenleyen:
780 hâkim ve savcının  görev yeri değişti

GÜNDEM Haberleri

Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle bölge adliye mahkemeleri ve adli yargıdaki toplam 780 hâkim ve savcının görev yeri yeniden belirlendi.

Ebru Karatosun ANKARA
Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle bölge adliye mahkemeleri ve adli yargıdaki toplam 780 hâkim ve savcının görev yeri yeniden belirlendi. Kararnamede, FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında önemli rol oynayan isimlerin görev yerlerinin değiştirilmesi dikkat çekti. Kararname ile 33’ü il, 39’u ilçe olmak üzere toplamda 72 bölgenin de başsavcısı değişti. FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding gibi birçok soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Yerine ise Başsavcı Vekili İsmail Uçar getirildi. Uçar, 25 Aralık kumpasına takipsizlik kararını vermişti. Kararname ile Ankara’da da önemli değişiklikler yapıldı. FETÖ’ye yönelik önemli soruşturmalara imza atan ve 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacılar hakkında ilk soruşturmayı başlatarak gözaltı kararı veren Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında görevlendirildi. Kararname ile Ankara Başsavcı Vekillerinden bazılarının da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği dikkat çekti. 
ÖKSÜZ’Ü SORGULAYAN SAVCI KIRIKKALE’YE
FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle firari Akın İpek’in şirketi Koza-İpek Holding’e kayyum atanması kararını veren Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer ise Çorum’a atandı. Akıncı Üssü’nden kaçarken yakalanan Adil Öksüz’ü Ankara Batı Adliyesinde sorgulayan ve tutuklamaya sevk eden savcı Cihan Ergün ise Kırıkkale’ye gönderildi. Soma Maden Davası’na bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkan’ı Aytaç Ballı’nın görev yeri değiştirildi. Ballı, İzmir Hâkimliği’ne atandı. Yine Soma davasına bakan Akhisar Hakimi Esra Dokur’da Aydın Hâkimliğine gönderildi. FETÖ’nün Konya’da şüphelilerin tamamına yakınının Tıp Fakültesi akademisyenleri ve personelinden oluştuğu üniversitelerdeki akademik yapılanmasında yönelik iddianame hazırlayan Savcı Mustafa Kemal Çatak Ankara Hâkimliğine atandı.
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...