70'inci saatte umutları yeşerten kurtuluş! 9 aylık hamile kadın enkazdan sağ çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde yıkılan bir apartmanın enkazında kalan ve 9 aylık hamile olduğu öğrenilen yabancı uyruklu 35 yaşındaki kadın, ekiplerin uzun uğraşları sonucu enkaz altından 70 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremin dördüncü gününe girilmek üzereyken, bölgeden umutları artıran kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor. 10 kentte yerle bir olan binlerce binada arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler zamanla yarışırken, sağ kurtarılanların hikayeleri yüreklere dokunuyor.

9 AYLIK HAMİLE KADIN ENKAZ ALTINDA KALDI

Kahramanmaraş kent merkezi Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Minyas apartmanı, şiddetli depremin ardından çöktü. Enkaz altında kalan yabancı uyruklu Hene Hammeco isimli 35 yaşındaki 9 aylık olduğu öğrenilen hamile kadın enkaz altında kaldı.

70 SAAT SONRA KURTARILDI

Ekiplerin uzun uğraşları sonucu hamile kadın enkaz altından 70 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kadının çıkarılması ile 14 yaşındaki oğlu Muhammed ve arama kurtarma ekipleri büyük bir sevinç yaşadı.

Hastaneye kaldırılan hamile kadın ve karnındaki bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...