7 ilde hacker operasyonu! Vatandaşların bilgilerini çalmışlardı, yakayı ele verdiler: 10 kişi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
7 ilde hacker operasyonu! Vatandaşların bilgilerini çalmışlardı, yakayı ele verdiler: 10 kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır merkezli 7 ilde düzenlenen hacker operasyonunda yakalanan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Şüphelilerin oltalama yöntemi ile vatandaşların bilgilerini çaldıkları tespit edildi.

Siber hırsızlar iş başıdna ancak emniyet ekipleride peşinde. Birçok vatandaşa sahte e posta yollayan hackerlar düzenelenen çalışmalar ile yakayı ele verdi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hacker çetesinin sahte e-posta atarak oltalama yöntemini kullandıkları, bu şekilde birçok vatandaşın giriş bilgilerini ve şifrelerini çaldıklarını tespit etti.

7 İLDE BÜYÜK OPERASYON

Bunun üzerine başlatılan çalışma kapsamında Diyarbakır merkezli, İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Sakarya ve Antalya'da 90 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda, 10 şüpheli suç unsuru materyallerle yakalandı.

6 TUTUKLU

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol hükümlerince olmak üzere 4'ü serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...