'65 ülke 10 bin DAEŞ’li ile nasıl baş edemez'

Düzenleyen:
'65 ülke 10 bin DAEŞ’li ile nasıl baş edemez'

GÜNDEM Haberleri

“65 ülke gücü, 10 bin DAEŞ’linin hakkından nasıl gelemez? Bunlar girecek delik bulamazlar. Bırakın hepsini, biz Amerika ile el ele verelim, bu işi bitiririz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAEŞ karşıtı koalisyonda 65 ülkenin olduğunu belirterek, “Yeter ki bunun kararını verelim, bu işi ABD ile birlikte bitiririz” dedi. New York’ta Türken Vakfı’nın düzenlediği gala yemeğinde konuşan Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda ‘Dünya beşten büyüktür’ sözünü 193 ülkenin orada temsil edilmesini savunduğu için söylediğini belirtti. Bütün insanlığın aldatıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları kaydetti: 
¥ Siyaseti de yapıyorsak dürüst yapacağız, omurgalı yapacağız. ‘Acaba şunu söylersem birileri incinir mi?’ diye değil. Hak razı oluyor mu, buna bakacağız. Bize yakışan bu. Hatta bazı dostlar bile sırtımızı döndüğümüz zaman bunları konuşuyorlar; ‘Ya Cumhurbaşkanı iyi güzel de işte o da çok dik gidiyor, çok sert gidiyor.’ Hayır ya ben doğruyu söylüyorum.
¥ DAEŞ karşıtı koalisyonda 65 ülke var. DAEŞ mensuplarının sayısı ise 10 bin civarında. Bu koalisyon gücü 10 bin DAEŞ’linin hakkından gelemez mi? Bunlar girecek delik bulamazlar. Yeter ki bunun kararını verelim. Bunları hep söyledik, hâlâ da söylüyoruz. Bırakın hepsini koyun bir kenara, biz Amerika ile el ele verelim, iki ülke olarak bu işi bitiririz.
¥ Amerikalı yetkililer bize 10 teröristin isimlerini verdi, biz de yakalayıp teslim ettik. Ama onlar hâlâ direniyor. Neymiş? Mahkeme. Teröristin ne mahkemesi olacak ki? Bunun green kartı varmış. Vatandaşlıktan insanları çıkarmak bu kadar kolay da green kartı iptal etmek zor mu? Kusura bakmayın siz de devlet yönetiyorsunuz, biz de devlet yönetiyoruz. Birinin adı Türkiye 80 milyon, öbürünün adı da ABD hadi bizim iki katımız nüfusu olsun. Bunu yapmaya mecburuz ve bir de aramızda model ortaklık var!
¥ 15 Temmuz’dan beri Cumhurbaşkanı seviyesinde 54, Başbakan seviyesinde 71, bakan seviyesinde 410, milletvekili seviyesinde bin 228 ve diğer üst düzey temaslar olarak da 7 bin 150 görüşme ile bu konuyu dünyaya anlattık, anlatıyoruz. Buna rağmen FETÖ’nün en üst düzeyde muhatap kabul edilmesi utanç vericidir.
¥ Rejim Halep’i kaybetmek istemiyor. Dert ne biliyor musunuz? Halep’i sıkıştırarak, Halep halkını Gaziantep’e doğru sürmek; 
plan bu. 
¥ Halep’teki yardım konvoyuna yapılan saldırıdan da bizzat Esed sorumludur. Bu saldırıyla Esed rejiminin karakterini bir kez daha görmüş olduk.

ABD GÜLEN'İ VERMEZSE...

∂ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bloomberg televizyonunda katıldığı programda ise şu açıklamalarda bulundu: 
FETÖ mensuplarının verdiği ifadeler bu işin başının Pensilvanya’da olduğunu gösteriyor. Genelkurmay Başkanımızın emir subayı da bunu söylüyor. Hatta orada bir general, ‘isterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim’ diyor. Kime? Genelkurmay Başkanı’na diyor. Bunlar şimdi hepsi kayıtlarda var. Daha neyi biz ispat edeceğiz ki? 
Ama ‘mahkeme karar verecek’ diyorlar. Kusura bakmayın da, yani biz bu tür mahkemelerin vereceği kararları bekleyemeyiz ki. Bu suç sizde işlenmedi. Suç bizde işlendi. Biz de işlendiğine göre, bunun kararını bırakın da biz verelim.
Erdoğan, ABD’nin Fetullah Gülen’i iade etmemesi hâlinde Türkiye’nin buna herhangi biçimde bir karşılık vermeyi planlayıp planlamadığına ilişkin soruya da, “Bunu biraz zamana bırakmakta fayda var. Ama biliyorsunuz hiçbir ülkenin alternatifsiz planları olmaz. Yani A planı varsa, yanında muhakkak B planı da olur, C planı da olur” cevabını verdi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...