6 yaşındaki Nur Elif'in ölümüne sebep olduğu iddia edilen babaanne yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Eskişehir'de aç bırakılıp, dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik'in, olay sonrası kaçan babaannesi Cihangir K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir'de anne ve babaları hapiste olan 3 kardeşin yaşadığı  işkence ve dram, 6 yaşındaki Nur Elif'in ölümü ile ortaya çıkmıştı. Günlerce aç bırakılan, bir deri bir kemik haldeki diğer iki kardeş devlet korumasına alınırken, Nur Elif'in ölümünün ardından kayıplara karışan babaanne  Cihangir K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

BİR DERİ BİR KEMİK HALDE BULUNDULAR

Anne ve babaları cezaevinde olan  6 yaşındaki Nur Elif ve kardeşleri Y.T. (9) ile M.T. (12), babaanneleri Cihangül K., amcası Sezer T. ve halaları Deniz T. ile birlikte yaşıyordu. Evin çatısına kilitlenen çocuklar, günlerce bir kilimin üstünde yaşadı. Babaanne ve hala tarafından işkence gördüğü iddia edilen çocuklar, açlık, kötü hijyen koşulları ve soğuk nedeniyle ölmek üzereyken bulundular. Bir deri bir kemik kalan çocukların uzun süre aç bırakıldıkları, Nur Elif Tiftik’in de halası ile babaannesi tarafından dövüldükten sonra ölüme terkedilip hayatını kaybettiği iddia edildi. 

3 GÜN BOYUNCA CAN ÇEKİŞMİŞ

Minik çocuk, evin çatısında 3 gün acı çektikten sonra yakınları durumu fark ederek 112 Acil Sağlık ekiplerine haber vermiş, Nur Elif ihbarın ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Nur Elif Tiftik hayatını kaybetti. Küçük kızın bedeninde darp izlerine rastlandığı iddia edilirken, adrese giden polis ekipleri 9 yaşındaki Y.T. ile 12 yaşındaki M.T.'yi de korkunç halde buldu.

Öte yandan babaanne Cihangir K.'nın küçük kızın boğazına mandalina kaçtığını bu yüzden öldüğünü söylediği iddia edildi. 

HALA VE AMCA DA TUTUKLANDI

Olay sonrasında eve operasyon yapan polis ekipleri hala Deniz T. ile amca Sezer T.'yi gözaltına alınarak  sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli Deniz T. 'çocuğa eziyet', Sezer T. ise aile arasında çıkan kavgayla ilgili 'silahlı tehdit' suçundan tutuklandı. Şüpheliler, tutuklama kararının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edildi.

Sağlık kontrolü akabinde cezaevine gönderilen Deniz T. ve Sezer T. hastane çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine suçlamaları reddetti. Deniz T. "Doğru değil, yalan. Kesinlikle öyle bir şey yok. Onlar benim öz yeğenim" derken, Sezer T. ise "Yeğenimin ölümüyle hiçbir alakam yoktur" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...