6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında karar günü... Türkiye'de infiale yol açmıştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında karar günü... Türkiye'de infiale yol açmıştı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada kararın bugün açıklanmasını bekleniyor.

Hiranur Vakftı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle imam nikahıyla evlendirilmesine ilişkin dava bugün görülecek.

Olayın ortaya çıkmasıyla Türkiye’de infiale yol açan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yı, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasına yönelik davada kararın bugün verilmesi bekleniyor. İddianamede baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi. Soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmıştı.

KARAR BUGÜN VERİLECEK

İlk duruşmanın gerçekleştiği 30 Ocak’ta mahkeme heyeti davayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesi kararı aldı. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmasını istedi. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığının davanın üçüncü duruşmasında gözler mahkemenin verdiği kararda olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...