6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı

Türkiye'de kar yağışı etkisini artırıyor. Özelikle doğu illerinde yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köye ulaşım kapanırken birçok kaza da meydana geldi. Kars’ta kar ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda TIR’a çarpan takside 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre İstanbu'da pazar günü kar beklentisi var.

Van'da kent merkezi ve ilçelerde kar yağışı etkili oluyor. İpekyolu ilçesinde sabah başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Zaman zaman etkisini sürdüren kar nedeniyle, ulaşımda aksamaların yaşanmaması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, şehir girişlerinde karla mücadele çalışması yürüttü. Muradiye'de etkili olan kar nedeniyle ilçe merkezi beyaza büründü, ağaçların ve araçların üzerinde kar birikti.

6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor

Bazı vatandaşlar, kar topu oynayarak eğlendi, bazıları da araçlarının üzerinde biriken karı temizledi. Erciş ilçesinde de akşam başlayan kar, gece de etkisini sürdürdü. Kar yağışına sevinen vatandaşlar, evlerinden çıkarak kar topu oynadı. Vatandaşlardan Muhsin Yılmaz, kar yağmasını heyecanla beklediklerini belirterek, "Bu yağışın kuraklığa da çare olmasını diliyoruz. Şu anda eğlenceli anlar yaşıyoruz. Kar yağmasına sevindik." dedi

KAZA BERABERİNDE GELDİ

 Van-Erciş karayolunda karlı zeminde kayarak makas atan tıra otomobil çarptı. Kazada yaralanan olmazken, ulaşım yaklaşık 2 saat yolun tek şeridi üzerinden sağlandı.

Edinen bilgiye göre kaza, Van-Erciş karayolunda meydana geldi. Van istikametine seyir halinde olan 72 AAG 712 plakalı tır, yoğun kar yağışından dolayı kayarak yolu kapattı. Aynı istikamete seyreden 39 TH 666 plakalı otomobil, makas atan tıra çarptı. Sürücüler kazayı yara almadan atlatırken, her iki araçta maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrası olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, muhtemel başka kazaları engellemek için yolun tek şeridini trafiğe kapattı. Kaza yapan araçların yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu olay yerinden kaldırılması ile yol ulaşıma açıldı. 

ZİNCİRSİZ TIRLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Kars'ta kar yağışı ve tipiyle oluşan buzlanma nedeniyle bazı kara yollarında zincirsiz tır ve ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Kentte akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sürücülerden kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise zinciri bulunmayan tır ve ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor. Bu arada Kars-Iğdır kara yolunun Hanlar Geçidi mevkisinde Karayolları ekibinin kaza yapması sonucu ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Yolda kalan bazı araçların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

TIR İLE TAKSİ ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Kars'ın Kağızman ilçesinde tır ile ticari taksi çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, kar yağışının sürdüğü Kağızman ilçesine bağlı bağlı Paslı Geçidinde Veysel Taş yönetimindeki 25 ABG 902 plakalı tır ile Mehmet Salman idaresindeki 76 T 0032 plakalı ticari taksi çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada taksi sürücüsü ile takside bulunan Medet Kızılay (58), Mecit Kızılay ve Makude Kızılay yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Medet Kızılay, hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Şahsın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.

6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor
Kaza nedeniyle yolda trafik bir süre tek şeritten verilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

KOP DAĞI GEÇİDİ'NDE ULAŞIM AKSIYOR

Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Bölgede dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü güzergahta sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, ağır tonajlı bazı araçlar yolda kaldı.

6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor

Bayburt Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, bölgedeki tipi ve yağış nedeniyle ağır tonajlı ile kış lastiği kullanmayan araçların geçişine izin verilmiyor. Ekipler, geçidi kullanan diğer araçların sürücülerini dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Karayolları ekipleri ise yolu trafiğe açık tutmak için ana güzergahta temizlik ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

ERZURUM'UN BAZI İLÇELERİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, Aşkale ve Horasan'da kırsal mahalle okullarında ve taşımalı eğitime, Karayazı Narman ve Tortum'da taşımalı eğitime, Köprüköy'de kırsal mahalle okullarındaki taşımalı eğitime, Çat ve Tekman'daki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi.

6 şehirde kar esareti! Yoğun tipi yolları kapattı, İstanbul’a yaklaşıyor

BİTLİS'TE BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bitlis ve ilçelerinde beklenen kar yağışı başladı. Meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı, Bitlis ve ilçelerinde etkili olmaya başladı. Yaklaşık 2 gündür devam eden sağanak yağmur, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Evlerin çatıları, ağaçlar ve araçların karla kaplandığı Tatvan ilçesinde karla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. Kar yağışına en çok sevinenler ise yine çocuklar oldu. Kendilerini sokağa atan çocuklar, mevsimin ilk karıyla bol bol kar topu oynayıp, gönüllerince eğlendiler.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışının gece ve yarın da aralıksız devam edeceği öğrenildi. 

AĞRI

Ağrı'da ise etkili olan sağanak bir süre sonra yerini kar yağışına bıraktı. Etrafın beyaza büründüğü kentte yaz lastiğiyle yola çıkan bazı sürücüler, ilerlemekte güçlük çekti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...