6-7 yılda bitirdin bitirdin bitiremezsen güle güle...

6-7 yılda bitirdin bitirdin bitiremezsen güle güle...
GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik 'sınırsız af' döneminin artık geride kaldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, üç günlük Trakya gezisinin son durağı olan Edirne'de yine yoğun bir programı vardı. Önce valiliğin onuruna verdiği kahvaltı, ardından Selimiye Meydanı, Uzunköprü ve Keşan'da düzenlenen toplu açılış törenlerinde halka hitap etti. Konuşmalarında, bölgeye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, gündeme ilişkin de çarpıcı mesajlar verdi. Başbakan'ın konuşmalarından satır başları özetle şöyle: nbsp;"Özellikle seçim öncesinde milli iradeyi zayıflatmak için sahneye konan her senaryo, millet iradesi karşısında etkisiz hale gelecektir. Millet, doğruyla yanlışı nbsp;ayıracak ferasete sahip.Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, tehditler bugüne kadar sandıktan döndü. 30 Mart'ta bir kez daha inşallah dönecek. Milletin Meclisi'ne, içinden çıkmış Hükümete bugüne kadar kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da diz çöktüremeyecek. Millet olarak, bize korkmak yakışmaz. Tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz.
Bazılarının son zamanlardaki operasyonlarına gereken cevabı yargının vereceğine inanıyorum.
Yaklaşık bir yıldır, Edirne'ye ve diğer 80 kente terör nedeniyle şehit cenazesi gelmiyor. Bundan dolayı sürecin kalıcı olması, daha ileri gidebilmesi için destekçi, duacı olmak gerekiyor. 'Hangi tavizi verdin?' diye iftirada bulunanlar var. Taviz vermediğimizi, hiçbir pazarlık yapmadığımızı biliyorlar. Bu hükümet meseleyi çözeceğine, bunlara göre Edirne'ye şehit gelsin, bunu istiyorlar."
Ergene'yi kirlilikten kurtarmak için atılan adımları da anlatan Erdoğan, Gezi eylemlerine atıf yaparak şöyle devam etti: Edirne'de turistlerle selamlaştık. Bize karşı coşkuları farklı. Eğer güçlü olursanız, büyürseniz herkesin size saygısı artar. Ülkemizdekilerin böyle bir derdi yok, ayrı mesele. Çevreciler, geziciler vardı ya, onlar biraz da Ergene'yi dolaşsınlar. Oralardaki belediyeler niçin kollektör ağlarıyla Ergene'nin çevresini dayayıp döşemediler? Hesap sorsunlar. Çevre denince akla AK Parti gelir. Ama dürüst olsalar nbsp;Ergene'yi, Meriç'i gezerler. Ondan sonra da 'Biz ne yapıyoruz' derler.


6-7 yılda bitirdin bitirdin bitiremezsen güle güle...
Başbakan, üniversiteler için de kritik bir düzenlemenin sinyalini verdi: "Defaatle af ilan ettik. Sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdi. Bundan sonra 6- 7 yıl, bitirdin bitirdin, bitiremediğin takdirde artık güle güle."



BİZ BU OYUNA GELMEDEN SÜRECE DEVAM EDECEĞİZ

Erdoğan, İstanbul'da da gazetecilerin Diyarbakır'da kaçırılan 4 askerle ilgili sorusuna şu cevabı verdi: "Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat biz bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz."


nbsp;6-7 yılda bitirdin bitirdin bitiremezsen güle güle...

Trakya'ya 15 miLyar lira yatırım

Kamu yatırımları konusunda Trakya'nın hiçbir eksiği olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "11 yılda Kırklareli'ne 3,5, Tekirdağ'a 6,5 ve Edirne'ye 5,3 milyar, yani toplamda Trakya'daki üç ilimize 15,5 milyar lira yatırım yaptık" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...