5 Temmuz koronavirüs tablosu

Düzenleyen:
5 Temmuz koronavirüs tablosu

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 35 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 4 bin 678 de yeni vaka olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 5 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 4 bin 678 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35 oldu. Bir günde toplam 219 bin 737 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 4 bin 735 olarak kaydedildi.

AŞI DURUMU

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 58,40 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 25,55 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplam 53 milyon 659 bin 272'e yükseldi.

UZUN BİR ARADAN SONRA BİR İLK

Bakanlık tarafından açıklanan 5 Temmuz corona virüsü tablosunda, 27 Ağustos 2020'den bu yana en düşük vefat sayısı görülürken, 27 Ağustos'ta vefat sayısı 26 olarak kayıtlara girmiş, 28 Ağustos'ta ise 36 olmuştu

AŞIDA LİDER MUĞLA

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşı programının lideri Muğla ilimiz. Tüm illerimiz maviye dönene kadar gayret edeceğiz. Salgın gündemimizden çıkıyor” dedi.

İŞTE AŞILAMADA ÖNDE GİDEN İLLER

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik, İzmir takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 27,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Siirt’i sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı ve Bingöl takip etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...