5 il cayır cayır yanıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterdi, sokaklar boşaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
5 il cayır cayır yanıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterdi, sokaklar boşaldı

GÜNDEM Haberleri

Yurt genelinde artan sıcaklıklar bazı illerde etkisini çok daha hissettirirken termometreler bu illerde 50 dereceye yaklaştı. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Şırnak'ta, 40 dereceyi geçen hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilediği gibi sıcak nedeniyle birçok cadde ve sokak boş kaldı. Osmaniye Adnan Menderes Caddesi'ndeki termometre 52 dereceyi gösterdi.

Türkiye 'eyyam-ı bahur' sıcaklıklarının etkisi altında. Her ne kadar Marmara bölgesi ve çevresi bu sıcakları atlatmış olsa da Akdeniz ve Güneydoğu bölgesine doğru sıcaklıklar etkisini bir hayli hissettiriyor. Ancak 5 ilde sıcaklıklar arttı ve termometreler 52 dereceye dayandı.

OSMANİYE ZİRVEDE: SICAKLIK 52 DERECE 

Bölge genelindeki sıcak hava, Osmaniye'de de etkili oldu. Hava sıcaklığının 44 derece ölçüldüğü kentte, vatandaşların sıkça tercih ettiği bulvar ve sokaklar boş kaldı. Güneşin etkisiyle, Adnan Menderes Caddesi'ndeki termometre 52 dereceyi gösterdi.

5 il cayır cayır yanıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterdi, sokaklar boşaldı

ŞIRNAK'TA HAVA 48 DERECE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise sıcaklık 48 dereceye ulaştı. Sıcak nedeniyle iş yerlerinin çoğu kepenklerini kapatılırken, cadde ve sokaklar boş kaldı. Vatandaşlar Cizre Nehri kenarında gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı. Silopi ilçesinde de sıcaklığın etkisini artırdığı öğle saatlerinde park, bahçe ve mesire alanlarında zaman geçiren vatandaşlar, soğuk içecekler tüketerek serinledi.

ADANA'DA SICAKLIKLARDA SON DURUM

Hava sıcaklığının 44,4 dereceye ulaştığı Adana'da, sıklıkla kullanılan cadde ve bulvarlarda sakinlik oluştu. Dışarıya çıkanlar, sıcaktan korunmak için park ve mesire alanlarındaki gölgelikleri tercih etti. Bazı kişiler, şapka takıp, şemsiye taşıyarak güneşin etkisini azaltmaya çalıştı.

MERSİN'DE NEM ORANI YÜZDE 50'Yİ GEÇTİ

Mersin'de de 40 derece ölçülen hava sıcaklığı ve yüzde 50'yi geçen nem oranı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde, bunaltıcı hava nedeniyle sahil ve meydanlarda sakinlik gözlendi. Kıyı şeridinde yürüyüş yapanlar, ağaçların altında dinlenmeye çalıştı.

5 il cayır cayır yanıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterdi, sokaklar boşaldı

HATAY'DA SICAKLIKLAR 43 DERECEYİ AŞTI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da, hava sıcaklığı 43 dereceyi aştı. Vatandaşlar, güneşten korunmak için gölgelik alanları ve ağaçların altını tercih etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...