5 ayda 5 defa mecburi göç!

5 ayda 5 defa mecburi göç!

GÜNDEM Haberleri

Ortadoğu, IŞİD terörüyle son yılların en büyük dramlarından birine daha şahitlik ediyor.

On binlerce insan hayatını kaybediyor, yüz binlerce insan ise evinden, yurdundan ayrılmak zorunda kalıyor. Ölümden kaçışın en sağlam limanı ise Türkiye… Yüz binlerce sığınmacıya kucak açan Türkiye'ye sığınan İbrahim ve Boze ailelerinin hikayesi ise, bölgede yaşanan acının boyutlarını açıkça ortaya koyuyor. nbsp;
IŞİD tehdidiyle karşılaşan 12 kişilik İbrahim ailesi, yaşananların sona ereceği ümidiyle Suriye içinde 5 ayda 5 defa nbsp;yer değiştirdi. En son yerleştikleri Kobani'nin de kuşatılmasının ardından korkuya kapılan aile, her şeyini geride bırakarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye sığındı. Ailenin 60 yaşındaki annesi Zübeyde İbrahim yaşadıklarını "5 aydır evimizden ayrı göçebe gibi yaşıyoruz. Umudumuz kalmayınca geçme kararı aldık" diye anlatıyor.
2 yıl önce Şam'dan kaçarak Kobani'ye yerleşen 22 kişilik Boze ailesi de Türkiye'ye sığınanlardan. Her şeye rağmen umutlarını koruduklarını dile getiren aile, Ceylanpınar üzerinden tekrar topraklarına geçmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...