49 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

49 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

GÜNDEM Haberleri

HSYK, usulsüz dinleme yaptırdıkları gerekçesiyle soruşturma izni verdiği 54 isimden sadece 5'ine ceza vermedi.

Haber Merkezi ANKARA
HSYK, "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüz dinleme talep eden ve bu yönde karar aldığı iddia edilen 54 hakim ve savcıdan 49'unun görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.HSYK 3. Dairesi, Selam-Tevhid Kudüs Ordusu soruşturmasında usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 22 savcı ve 32 hâkim hakkında soruşturma izni vermişti.Konuya ilişkin talep yazısını görüşen HSYK 2. Dairesi, savcılar Mustafa Çavuşoğlu, Abdullah Mirza Coşkun, Rasim Işıkaltın, Murat İnan ile Hakim Yakup Kaya dışında kalan 49 kişinin göreve devamlarının yargı erkinin nüfus ve itibarına zarar vereceği kanaatiyle geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi. Karara, kurul üyeleri Mahmut Şen ve Mustafa Kemal Özçelik muhalif kaldı.
HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, kararla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hukuksuz dinleme ayıbı artık gündemden çıkmalı. Hiç kimsenin hukuka aykırı dinlemelerin muhatabı olmaması lazım. Hukuksuz dinlemelere hoşgörü gösterilmemeli, kimse hukuksuz dinlemelere mazeret bulmamalı. Hukuk dışı dinlemelerle hukuk devleti kavramı ve iddiamız tahrip edilmiştir. Bunu yapan ve yaptıranlar, nesiller boyu kınansa yeridir" dedi.
Görevden uzaklaştırılan ünlü isimlerden bazıları şöyle: Şike Savcısı Mehmet Berk, 17 Aralık Savısı Celal Kara, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, 25 Aralık ve Dink soruşturmaları Savcısı Muammer Akkaş, Ergenekon savcılarından Cihan Kansız, 17-25 Aralık süreci hakimlerinden Süleyman Karaçöl, Gezi Parkı davası savcısı Adnan Çimen. Bu isimlerden Süleyman Karaçöl, Celal Kara, Muammer Akkaş meslekten ihraç edilmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...