Çanakkale’de 45 dönüm tarım arazisi yanarak kül oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çanakkale’de 45 dönüm tarım arazisi yanarak kül oldu

GÜNDEM Haberleri

Yapılan uyarılara, alınan önlemlere rağmen orman yangınlarının önüne geçilemiyor. Çanakkale'nin Biga ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında yaklaşık 45 dönüm alan yanarak kül oldu.

 İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; yangın, öğle saatlerinde Çanakkale'nin Biga'nın Çakırlı köyünde çıktı.

Yangın Buğday ve arpa ekili tarım arazilerinde başlayarak rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

45 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ

Yangına arazözler, itfaiye ekipleri müdahale etti. Köylüler de yangının söndürülmesi için ekiplere kendi imkanlarıyla destek verdi. Soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede yaklaşık 45 dönüm tarım arazisi zarar gördü.

Çanakkale’de 45 dönüm tarım arazisi yanarak kül oldu

TRAFODA PATLAMA

Köy muhtarı Mehmet Ali Çimen, "Köy içinde bulunan trafonun üstünde kuş yılanı yerken trafoda patlama oluyor. Kuş yere düşüyor hemen akabinde o trafodan bağlantılı tarla içindeki teller kopuyor. Elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu buğday ve arpalar yandı. Toplamda 12-13 kişiye ait tarlalarda çıkan yangın Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile söndürüldü" dedi. Jandarma olayla ilgili çalışma başlattı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...