440 terörist öldürüldü

440 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin huzur ve barışını hedef alan PKK'ya güvenlik güçleri 42 günde ağır darbe vurdu.

Çözüm sürecini engellemeye dönük eylemleri artıran terör örgütü PKK, güvenlik güçlerince 42 gündür hem karadan hem de havadan yapılan operasyonlarda ağır darbe aldı. Saldırılarla iyice sıkışan terör örgütüne yönelik 7 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 440 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı. Yurtiçi operasyonlarda, aralarında kadınlarla 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu bin 730 kişi gözaltına alındı, 417 PKK terör örgütü mensubu tutuklandı. nbsp;
PKK'ya yönelik operasyonların dışında özelikle çatışma bölgelerinde ölü ele geçirilen teröristlerin sayısı 50'ye ulaştı. 8 terörist de yaralı ele geçirildi. Ayrıca yapılan operasyonlarla 51 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyonlarda PKK'lıların üçte biri kampı terk etti. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye'nin Cizire bölgesinde saklandı. Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya ve Aydın'da aralarında terör örgütüne fon aktarımı sağlayan şirket ve belediye yetkilileriyle eski Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ın da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı. Diyarbakır'da ise Valilik, Silvan, Lice, Kulp ve Dicle ilçelerindeki bazı alanların 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olmasına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...