40 ülkeden 115 aydın Gazze için 'vicdan' bildirisi yayımladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
40 ülkeden 115 aydın Gazze için 'vicdan' bildirisi yayımladı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu liderliğinde Gazze'deki savaşı durdurmak ve kalıcı bir ateşkes sağlamak amacıyla dünya genelinden 40 ülkeden 115 aydının imzasını taşıyan bir bildiri yayımladı. Bildiri, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekiyor, ölü sayısının artışı, yetersiz tıbbi imkanlar ve açlık ile hastalık tehditleri gibi sorunlara vurgu yapıyor. İsrail'in Gazze'deki eylemlerini 'soykırım operasyonları' olarak niteleyen bildiride, adil ve kalıcı bir barış için uluslararası kurumlar ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Princeton Üniversitesi'nden siyaset bilimci Richard Falk ile birlikte yayımladığı "Küresel Aydınların Gazze Soykırımına İlişkin Vicdan Bildirisi"nde, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti.

İSRAİL'İN SOYKIRIM OPERASYONLARI VURGUSU  

Bildiride öne çıkan konular arasında, süregelen şiddetli çatışmanın yol açtığı artan ölü sayısı, yetersiz tıbbi imkanlar ve artan açlık ile hastalık tehditleri bulunuyor. Davutoğlu ve Falk, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini 'soykırım operasyonları' olarak nitelendiriyor ve bu duruma uluslararası toplumun müdahale etmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

40 ülkeden 115 aydın Gazze için 'vicdan' bildirisi yayımladı

FİLİSTİN'İN KENDİ KADERİNİ TAYİN ETME HAKKI 

Bildiri, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetlerinin tutumlarına da eleştirel bir bakış sunuyor. Özellikle İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki işgaline son verilmesi ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uygun olarak Filistinlilerin kendi kaderini tayin etme haklarının güvence altına alınması için uluslararası kurumlar ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuluyor.

Bildiri, İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki işgaline son verilmesi ve BM kararlarına uygun olarak Filistinlilerin kendi kaderini tayin etme haklarının garanti altına alınması gerektiğini belirtiyor. 

Gazze'deki acil duruma dikkat çekilen "Küresel Aydınların Gazze Soykırımına İlişkin Vicdan Bildirisi"  ileadil ve kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası dayanışma çağrısını yükseltiyor.

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...