4 kişiden 3’ü Erdoğan’ın ABD politikasını onaylıyor

4 kişiden 3’ü  Erdoğan’ın  ABD politikasını onaylıyor

GÜNDEM Haberleri

MAK Danışmanlık’ın 30 büyükşehirde 5 bin 900 kişi ile yaptığı ankette vatandaşların yüzde 88’inin ABD’yi müttefik olarak görmediği ortaya çıktı.

Selçuk Böke ANKARA

Araştırmada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye karşı sert tavrını onaylıyor musunuz?” sorusuna 4 kişiden 3’ü ‘evet’ cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 62’si, Türkiye’nin ABD’nin ambargo ve tehditleri karşısında Rusya ile başta askerî olmak üzere ilişkilerini geliştirmesine destek verdi. Ankete katılanların yüzde 55’i, döviz fiyatlarındaki aşırı artıştan ABD Başkanı Trump’ı sorumlu tuttu. “ABD başta olmak üzere batının son dönemdeki Türkiye’ye karşı baskı ve olumsuz tavırlarına karşı sizi tatmin edecek en iyi cevap ne olurdu?” sorusuna vatandaşların yüzde 25’i “İncirlik Üssü’nün kapatılması” cevabını verdi. Af tartışmalarına ise katılımcıların yüzde 43’ünün sıcak baktığı belirlendi.  “3. havalimanının adı ne olmalıdır?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 18’i “Recep Tayyip Erdoğan”, yüzde 15’i “Sultan Abdülhamid”, yüzde 12’si “İstanbul Yeni Havaalanı”cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...