4 ilde kaçakçılık operasyonu: 31 gözaltı

/ Kaynak: DHA
4 ilde kaçakçılık operasyonu: 31 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Gaziantep merkezli olarak Adana, Hatay ve Kilis'te kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonda 7'si kamu görevlisi 31 kişi gözaltına alındı.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Aralık ayında Gaziantep, Adana, Hatay ve Kilis'te kaçakçılık yapıldığı bilgisi ihbarı üzerine jandarma ekiplerine talimat verdi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, kaçakçılık yapan şebeke üyelerini izlemeye aldı. Jandarmanın 6 ayı aşkın süren takibi sırasında şebekenin piyasaya sürmeye çalıştığı 212 bin 210 paket sigara da düzenlenen operasyonlarla ele geçirildi.

Jandarma takibinde, suç örgütünün sınırdan kaçak yollarla yurda soktuğu sigaraları Gaziantep, Kilis, Hatay ve Adana'da piyasaya sürdüğü ve bu işlemleri sırasında bazı kamu görevlilerine de rüşvet verdikleri belirlendi. Çalışmasını tamamlayan ve suç örgütüne üye olduğu belirlenen 42 ismi saptayan jandarma, bu sabah şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon kararı verdi. Kararın ardından harekete geçen jandarma 4 şehirde şüphelilere ait ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda, 42 şüpheliden 31'i yakalanırken 11'ine ise ulaşılamadı. Jandarmanın yaptığı aramalarda şüphelilerin ev ve işyerlerinde; 20 bilgisayar, 1 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 37 cep telefonu, 138,5 kilo kaçak çay ile 760 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüpheliler; 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ederek haksız kazanç temin etmek, örgütlü kaçakçılık yapmak, kaçakçılık amacıyla kamu görevlilerine rüşvet vermek' suçlarından sorgulanmaya başladı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...