4 eski bakan için kritik gün

4 eski bakan için kritik gün

GÜNDEM Haberleri

Meclis eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili kurulan soruşturma komisyonu da kararını açıklayacak.

Meclis'i bugün yoğun bir gündem bekliyor. 17 Ekim'de başlayan 2015 yılı bütçe maratonu, bugün Genel Kurul'da yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Ayrıca eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili kurulan soruşturma komisyonu da kararını açıklayacak. Komisyon, son toplantısında eski bakanların Yüce Divan'a sevk edilip edilmemesi oylamasını gerçekleştirecek. 15 kişiden oluşan komisyon üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanıp, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar veriyor. Dört eski bakan ile ilgili nihai kararı TBMM Genel Kurulu verecek. Yüce Divan'a sevk kararı ancak üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) gizli oyuyla alınabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...