3'ü polis 7 kişi 'molotof'tan öldü

3'ü polis 7 kişi 'molotof'tan öldü

GÜNDEM Haberleri

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri, yoğun muhalefetine rağmen devam ederken, AK Parti teşkilatı paketin gerekçelerini sahada da yüz yüze anlatacak.

İsmail Sonsuz ANKARA
İç Güvenlik Paketi'nin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri CHP, MHP ve HDP'nin yoğun muhalefetine rağmen devam ederken, AK Parti teşkilatı paketin gerekçelerini sahada da yüz yüze halka anlatacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla hazırlanan raporda paketin gerekçeleri anlatılıyor. Buna göre, molotofkokteylli olay sayısı 2009 yılında 472 iken, 2014 yılında bin 994'e çıktı. Son 6 yıl içerisinde 5 bin 458 molotoflu saldırı meydana geldi; 3'ü polis, 4'ü sivil 7 kişi şehit oldu. 406'sı polis olmak üzere 534 kişinin yaralandığı olaylarda, 2 bin 616 araç yakıldı. Bunlardan bin 936'sı polis aracı, 163'ü de belediye otobüsü.Raporda olaylara ait fotoğraflara da yer verilerek, son 6 yılda 2 bin 931 binanın molotoflu saldırılarla hasar gördüğü belirtildi. Bu binalardan 290'ı okul, 44'ü sağlık birimi, 5'i ibadethane. Siyasi partiler ile Emniyet binaları da hedefler arasındaydı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...