32. kişi Fethullah Gülen için kırmızı bülten talebi

32. kişi Fethullah Gülen için kırmızı bülten talebi

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapı operasyonu kapsamında Fethullah Gülen hakkında yurt dışında yaşadığı için arama ve gözaltı kararı çıkartılmadığı ifade edildi.

Sosyal medyada Fuatavni hesabında cuma günü duyurulan "gazetecilerin de aralarında olduğu bazı kişilere operasyon yapılacak" iddiası dün sabah gerçekleşti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen "paralel yapı soruşturması" kapsamında; aralarında yapımcı, senarist, dizi oyuncuları ve medya çalışanları ile 5'i tutuklu bazı polislerin de bulunduğu 37 kişi için 13 ilde saat 08.00'de düğmeye basıldı. Gözaltı kararı çıkan 31 kişi, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik ve iftira" ile suçlandı. Soruşturmada Pensilvanya'da yaşayan nbsp;Fethullah Gülen'in de şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan nbsp;yazılı açıklamada, 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirilmiş, Gülen'in ismine değinilmemişti. Ancak Gülen hakkında arama ve gözaltı kararı olmadığından adının açıklanmadığı öğrenildi. Fethullah Gülen hakkında yurt dışında yaşadığı için arama ve gözaltı kararı çıkartılmadığı ifade edildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde Gülen hakkında toplanan deliller, Adalet Bakanlığı'na iletilecek ve İnterpol'den kırmızı bülten çıkarılması talep edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...