309 sandıkta 17 bin 410 oy diğerlerine yazıldı

309 sandıkta 17 bin 410 oy diğerlerine yazıldı

GÜNDEM Haberleri

Yavuz, “Rakamlarda kaydırmalar yapılmış” dedi. İl Başkanı Şenocak da “Bir sandıkta AK Parti’nin 131 oyu CHP’ye yazılmış” bilgisini paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığında, 31 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yavuz, şunları söyledi: “Oy sayım döküm çizelgeleri sandık kurulunda sandık başkanı ve kurul üyeleri tarafından imzalanıyor. Sonra oradaki rakamlar sandık sonuç tutanağına aktarılıyor, partililere veriliyor. Bir örneği de ilçe seçim kuruluna götürülüyor. İşte tam oraya aktarılırken kaydırmalar yapılmış. Bunun sonucunda 309 sandıkta 17 bin 410 oy bizim adayımıza, AK Parti’ye yazılması gerekirken başka partilere yazılmış. Bilgilerimize çok güveniyoruz dedik ve bu bilgilerimize baktığımızda İstanbul’u AK Parti kazanıyor büyükşehirde. Ama ne hikmetse Yüksek Seçim Kurulundan girilen sonuçlar geldikçe bu biraz bizim aleyhimize döndü. Sistemimize güvendiğimiz için bütün unsurlarımızla geceli gündüzlü bir şekilde hazırlıklarımıza başladık, çalışmalarımızı yapıyoruz.”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise ellerindeki verilere göre İstanbul’da sonucun daha önce ifade ettikleri gibi AK Parti ve Binali Yıldırım lehine olduğunu ifade ederek, “Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek, ‘Milletimizin tercihi başımızın üstündedir’ diyeceğiz” dedi.
İlk defa seçim yapmadıklarını ifade eden Şenocak, “Her seçimde kendi verilerimize dayanarak, sonucu ilan ettik. Bugüne kadar yüzde 100 isabet oranıyla bunun resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. İlk defa sistemimizle seçim kurullarındaki sistem arasında böyle bir farkla karşı karşıyayız. Burada çok somut bir örneği kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

309 sandıkta 17 bin 410 oy diğerlerine yazıldı
Elindeki belgeleri gösterip örnekler veren Şenocak, şöyle konuştu: “Bu örnekte Bağcılar Sandıktepe Mahallesi, 1212 nolu sandıkta sayım döküm cetvelinde AK Parti’nin aldığı oy 131 iken, maalesef YSK sistemine giren sandık sonuç tutanağında Büyükşehir Belediye Başkanımızın aldığı oy sadece 1 olarak işlenmiştir. Buradaki oylar İmamoğlu’na yazılıyor. Diğer bir tutanağa geçiyorum. 2004 nolu sayım döküm cetveli. Burada da Binali Bey’in aldığı oy, 201. Buradaki döküm cetvelinde olan 201 rakamı, sandık sonuç tutanağında Ekrem İmamoğlu’na yazılıyor. Binali Bey’in oyu kaç? Yine 1.”
Şenocak, “İstanbul’da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden fazlasıyla tespit ettik. Aynı zamanda 319 bin 307 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu geçersiz oyların da sonucu değiştireceği aşikârdır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...