30 yıllık emek kül oldu, ekmek teknesinin yanışını gözyaşlarıyla izledi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çanakkale’deki orman yangınından yürek yakan haberler geliyor... Alevler Karadeniz ailesinin 30 yıllık emeklerini de yuttu. Ekmek teknesinin yanışını ağlayarak izleyen Ahmet Karadeniz feryat etti: Çok mücadele verdim emeklerim tek seferde gitti. Tarifi çok zor...

Çanakkale’de felakate dönüşen orman yangını birçok yerleşim alanında da büyük yıkıma neden oldu. Bunlardan biri de alevlerin ulaştığı Yağcılar köyün.  Hem hayvancılık hem de tarımla uğraşan 53 yaşındaki Ahmet Karadeniz’in ekmek teknesi  çiftliği rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere teslim oldu. 25 büyükbaş hayvanından ikisi telef olurken, 7’si ise kayıplara karıştı. Birçok zeytin ağacı ve balya balya yemleri yanan iki çocuk babası adam, gözyaşlarına zor hakim oldu.

30 yıllık emek kül oldu, ekmek teknesinin yanışını gözyaşlarıyla izledi

30 YILLIK EMEKLERİ KÜL OLDU

30 yıllık emekleri bir yangınla giden Karadeniz, “Çocukluğumdan beri verdiğim emekler gitti. Tarifi çok zor” dedi. Duygulu anlar yaşayan Karadeniz, “Yangın buralara doğru geldiğinde biz sanki cehennemi yaşadık. Bu durumu başına gelen bilir. 30 yıllık emeğim tek seferde gitti. Çok zor bir durum. Hiçbir şeyimiz kalmadı, hayvanlarımız telef oldu. Çok mücadele verdim kurtarabildiklerimi kurtardım” diye konuştu.

30 yıllık emek kül oldu, ekmek teknesinin yanışını gözyaşlarıyla izledi

ÇANAKKALE FELAKETİ YAŞIYOR

Çanakkale’de dün başlayan orman yangını ikinci gününe girdi. Alevlere havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Ekipler günün ilk ışıklarıyla yangına müdahaleye başladı. Gece boyunca devam eden yangın söndürme çalışmalarında 22 helikopter ve 7 yangın söndürme uçağı görev aldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 83 kişinin tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığını 8'inin ise müşahade altında olduğunu açıkladı. Yumaklı, "85 küçükbaş, 3 büyükbaş hayvan telef olurken 10 ahırda zayifat var." ifadelerini kullandı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...