30 ülkeden avlanmak için geldiler

30 ülkeden avlanmak için geldiler

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, 29 ülkeden avcıları ağırladı. Yaklaşık bin avcı geçen yıl 1 milyon 656 bin TL gelir bıraktı.

Damla PEKER/ANKARA
Av turizminden Türkiye'nin kasasına 1.5 milyon TL'yi aşkın gelir girerken, bundan köyler de nasibini aldı.Türkiye, av turizmi kapsamında her yıl binlerce yerli ve yabancı avcıyı ağırlıyor. Avlanmak için gelen avcılardan elde edilen gelirin bir kısmı köy tüzel kişilere aktarılıyor. Türkiye'yi tercih eden yabancı avcılar en çok Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Macaristan, Norveç, Rusya, İspanya ve İsveç'ten geliyor. Avcılar en çok Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Çanakkale, Mersin, Konya, Muğla, Sinop, Kastamonu, Tokat ve Zonguldak illerini tercih ediyor.
2013-2014 av turizmi kapsamında Türkiye'yi 29 ülkeden 989 yabancı avcı ziyaret etti. Gelen avcılardan 1 milyon 656 bin TL gelir elde edilirken bunun 637 bin TL'si köy tüzel kişilerine aktarıldı. Yabancı avcılar dışında başka şehirlerden gelen yerli avcılardan 872 bin TL gelir elde edilip bunun 238 bin TL'si de yine köy tüzel kişilere verildi.
Türkiye'ye gelen yabancı avcılar yaban domuzu başta olmak üzere yaban keçisi, melez yaban keçisi, ceylan, çengel boynuzlu dağ keçisi, nbsp; Anadolu yaban koyunu, kızıl geyik, karaca, çakal, tilki, yaban domuzu, ayı türleri için avlanma talebinde bulunuyor.
Yabancı avcıların Türkiye'de av yapabilmesi için av turizmi seyahat belgeli seyahat acentaları vasıtasıyla veya seyahat acentalarına bağlı kalmaksızın özel avlanma izin belgesi almaları gerekiyor. Yabancı avcılar için av organizasyonlarında en çok tercih edilen dönem türler bazında değişmekle beraber genellikle Ekim-Aralık dönemini kapsıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...