3 milyar avro yola çıkıyor

Düzenleyen:
3 milyar avro yola çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Bakan Bozkır, İtalya’nın blokajdan vazgeçtiğini ve AB’nin mülteciler için göndereceği paranın önünde engel kalmadığını açıkladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için taahhüt edilen, ancak İtalya’nın blokajından dolayı AB’nin yürürlüğe sokamadığı 3 milyar avroluk yardımın, Şubat ayı sonundan önce Türkiye’ye geleceğini söyledi. Bozkır, Roma’da bir araya geldiği İtalyan mevkiidaşı Paolo Gentiloni’den bu konuda teminat aldığını duyurdu. Bozkır, Başbakanlık AB Müsteşarı Sandro Gozi ile de Türkiye’nin AB sürecini, müzakerelerde gelinen noktayı, bu yıl açılacak 5 faslı, vizenin kaldırılması yolundaki gelişmeleri, ekonomi, enerji ve siyasi üst düzey temasları değerlendirdiklerini açıkladı. “İtalya dostumuz” diyen Bozkır bu ülkenin, AB sürecinde en zor anlarında yanlarında olduğunu ve Gozi’nin, müzakerelerle ilgili ortaya çıkabilecek bazı engellerin aşılmasında her zamanki gibi destek olma taahhütlerini sürdürdüğünü aktardı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...