3,5 Yaşındaki Pamir'i arama çalışmaları sürüyor

3,5 Yaşındaki Pamir'i arama çalışmaları sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Zekeriyaköy'deki evinden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Jandarma, itfaiye ve belediye ekipleri devam ediyor.

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor.. Vali Mutlu'dan da arama çalışmalarıyla ilgili bir açıklama geldi..

Beşevler Sitesi'ndeki evinden sabah saatlerinde anne ve babası uyurken çıkarak kaybolan Pamir Dikdik'in bulunması için jandarma ekipleri ile AKUT üyeleri, ormanlık alanda arama-kurtarma köpekleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Mahalleliler ile çocuğun kaybolduğunu öğrenen vatandaşlar da ellerindeki fenerlerle evin yakınlarında ve ormanlık alanın çevresinde aramalara katılıyor.

Bölgeye gelen Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüs Koordinatörü Doç. Dr. Emre Otay, jandarmanın kuzeyde arama yapacağını belirterek, 150-200 kişilik vatandaş grubunu güneye yönlendirdi.

Bu arada, bir helikopter de aydınlatma yaparak, arama çalışmalarına havadan destek veriyor.

Ailenin endişeli bekleyişi devam ederken, küçük Pamir'in duyarak eve dönebileceği düşüncesiyle, sevdiği çizgi filmin sesi televizyondan mahalleye veriliyor.

VALİ MUTLU'DAN 'PAMİR' AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki çocuğu arama çalışmalarına 500'den fazla kişinin katıldığını bildirdi.

Vali Mutlu, Twitter'dan paylaştığı mesajda, kayıp Pamir Dikdik'in aranmasına, termal kameralı, iz köpekli 200 kişilik jandarma, AFAD, AKOM, AKUT birimlerince gün boyunca devam edildiğini kaydetti.

Mutlu, çalışmalara, ilave jandarma, polis ve Boğaziçi Üniversitesi gönüllü grubunun da katılmasıyla arama ekibinin mevcudunun 500'ün üzerine çıktığını aktardı.

MİNİK PAMİR'İ YAŞITLARI DA ARAMAYA BAŞLADI

Sarıyer'de kaybolan 3 buçuk yaşındaki Pamir'i arama çalışmaları akşam saatlerinde de sürdü. Minik Pamir'in yaşıtı olan bir çocuğun eline aldığı el feneriyle aradığı gözlendi.

Zekeriyaköy'de sabah saat 09.00 sıralarında yaşadığı villanın kilitli olan kapısı açarak çıkan 3 buçuk yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları akşam saatlerinde de sürdü. Boğaziçi Üniversitesi'nden gelen bir grup gönüllü de ekipmanlarıyla birlikte araziye yayılarak minik Pamir'i aramaya başladı. Akşam saatlerine kadar süren arama ve kurtarma çalışmalarına helikopter desteği de verildiği gözlenirken, AKUT yetkililerinin arama ve kurtarma çalışmalarına gelen vatandaşları yönlendirdiği görüldü. Ayrıca AKUT ekipleri olay yerine yakın bir inşaat alanında bulunan 15 metrelik kuyuya ise su kamerası indirerek inceleme yapacakları öğrenildi.

Öte yandan jandarma, itfaiye, zabıta, AKUT ekipleri ve mahalle sakinlerinin yanı sıra minik Pamir'i yaşıtında bir çocuğunda eline aldığı el feneriyle aradığı gözlendi. Arama ve kurtarma çalışmaları Zekeriyaköy ve civarındaki ormanlık alanlar olmak üzere semt merkezlerinde de devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...