28 Şubat'ın ekonomik boyutuna araştırma

/ Kaynak: CHA
28 Şubat'ın ekonomik boyutuna araştırma

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin ekonomik boyutunu araştırıyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin ekonomik boyutunu araştırıyor. 28 Şubat'ın ekonomik analizinin yapılmasıyla birlikte hazırlanacak rapora göre savcılığın adım atması ve soruşturmayı genişletmesi bekleniyor. nbsp;28 Şubat soruşturmasının Batı Çalışma Grubu (BÇG) ayağı tamamlandı. Hazırlanan iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat'ın sivil ayağına yöneldi. Soruşturma sırasında elde edilen deliller çerçevesinde savcılık soruşturmayı genişletmeye hazırlanıyor. Batı Çalışma Grubu ile koordineli çalışan tüm gerçek ve tüzel kişiler, sivil toplum örgütleri, medya grupları, gazeteciler, resmi ve özel kurumlar mercek altına alındı. Toplanan deliller çerçevesinde Batı Çalışma Grubu ile irtibatı bulunan askeri personel ile resmi devlet görevlileri soruşturmaya dahil edildi. nbsp;Bu kapsamda Batı Çalışma Grubu temel belgelerinde açık irtibatı tespit edilen YÖK Başkanlığında görevli şahıslar soruşturma kapsamına alındı. Soruşturmanın başından beri 'delilden şüpheliye ulaşma' ilkesi doğrultusunda soruşturmayı yürüten savcılık, soruşturma sırasında elde ettiği deliller ışığında soruşturmayı genişletti.
"28 ŞUBAT BELGELERİ KASTEN İMHA EDİLDİ"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şimdi çok farklı alanlardan Batı Çalışma Grubu ile irtibatlı olabilecek şahıslarla ilgili araştırmalara devam ediyor. Bu kapsamda dönemin mali ve ekonomik analizinin yapılabilmesi için MASAK'tan çalışma yapması istendi. Savcılığın talebi üzerine MASAK, dönemin ekonomik boyutunu mercek altına aldı. Ulaştığı bilgiler doğrultusunda bir rapor hazırlayacak olan MASAK, 28 Şubat savcısına gönderecek. Savcılığın da rapor doğrultusunda soruşturmayı genişletmesi bekleniyor.
nbsp;Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat iddianamesinde ise döneme ilişkin bazı belgelerin kasten imha edildiği vurgulanıyor. İddianamede, "Soruşturma konusu yapılan dönemin üzerinden geçen sürenin uzunluğu, kamu arşivlerinde bulunan belgelerin bir kısmının yasa gereği, bir kısmının yasal imha edilmemesi gerekirken kasten veya ihmal suretiyle imha edilmiş olması, bazı kamu kurumlarının personelini koruma anlayışıyla soruşturma konusu edilen dönemle ilgili belgelerin gönderilmesinde beklenen özeni göstermemesi nedeniyle Batı Çalışma Grubu emrinde çalışmış, amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet icra edenlerin tespitinde zorluklar yaşanmıştır." deniyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...