Seçim günü lokantalar açık mı? 28 Mayıs ikinci tur günü yemek yerleri açık mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim günü lokantalar açık mı? 28 Mayıs ikinci tur günü yemek yerleri açık mı?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, ilk turun yapıldığı 14 Mayıs'ın ardından hiçbir adayın gereken %50+1 oyu elde edememesinin ardından ikinci tura kaldı. Yarın yapılacak ikinci turda ise vatandaşlar seçim günü lokantaların açık olup olmadığını merak ediyor. Peki yarın seçim günü ikinci turda lokantalar açık mı?

Türkiye, 28 Mayıs tarihinde yani yarın ikinci tur seçimlerine gidiyor. 14 Mayıs'ta ilk turu yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için parlamentoda yer alacak vekiller belirlendi. Ancak hiçbir adayın ilk tur için %50+1 oy alamamasının ardından Cumhurbaşkanı seçimi YSK kararı ile ikinci tura ertelendi.

Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu gerçekleştirilecek ve Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu bir kez daha yarışacak. 

Seçim gününde oy kullanma işlemi sabah saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'de sona erecek. Oy kullanma işleminin bitmesinin ardından sandıklar kapanacak ve oy sayımına geçilecek. 2. tur için oy kullanma sonrasında oyların sayımı ilk turdan daha kısa sürecek ve sonuçların da birkaç saat içerisinde netleşmesi bekleniyor. 

İkinci tur için merak edilen konulardan bir tanesi de oy kullanma gününde lokantaların açık olup olmadığı. Peki 28 Mayıs 2023 Pazar günü yani yarın seçim ikinci tur gününde lokantalar açık olacak mı? Seçim günü lokantalar açık mı, kapalı mı? 

Seçim günü lokantalar açık mı? 28 Mayıs ikinci tur günü yemek yerleri açık mı?

SEÇİM GÜNÜ 28 MAYIS TARİHİNDE LOKANTALAR AÇIK MI?

Seçim günü 28 Mayıs tarihinde lokantalar açık mı diye bakıldığında ilk turda olduğu gibi ikinci tur için de açık olacak. YSK'nın yaptığı bilgilendirmeye göre lokantalar yalnızca müşterilerine yemek servisi yapabilmek için açık olacak. Bunun dışında eğlence mekanları olan kafeler kapalı durumda olacak. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...