28 belediyeye kayyum atandı

Düzenleyen:
28 belediyeye kayyum atandı
GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı 28 belediyeye kayyum atadı. Kayyum atanan belediyeler arasında Hakkari ve Batman da var. Kayyum atanan belediyeler arasında 3 AK Partili ve 1 MHP'li belediye de bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi.

Bu kişiler sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı.

28 kayyumun 2'si il, 24'ü ilçe, 2'si de belde belediyelerinde görev yapacak. Atamalardan 24'ünün PKK / KCK, 4'ünün de FETÖ kaynaklı olduğu belirtildi. Kayyum anatanan belediyelerin 3'ü AK Partli, 1'i MHP'li 

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER

Kayyum atanan iki iller:

Hakkari ve Batman

İlçeler:

Sur, Silvan (Diyarbakır)
Beşiri, Gercüş (Batman)
Diyadin (Ağrı)
Özalp, İpekyolu, Erciş, Edremit (Van)
Cizre, Silopi (Şırnak)
Dargeçit, Derik, Mazıdağı, Nusaybin (Mardin)
Bulanık (Muş)
Eruh (Siirt)
Suruç (Şanlıurfa)
Pozantı (Adana)
Aşkale, Hınıs (Erzurum) 
Çamoluk (Giresun) 
Tuzluca (Iğdır) 
Ilgın (Konya) 

Beldeler:

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü 
Iğdır merkeze bağlı Hoşhaber

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, “Belediyeler, vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir” ifadeleri yer aldı.

28 belediyeye kayyum atandı

BELEDİYELERE OPERASYON 

Bu arada kayyum atanan belediyelere yönelik polis operasyonlarının da başladığı belirtildi. Ayrıca, kayyum atanan belediyelerden 12'sinin başkanı da tutuklu durumda.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...