22 polisin sorgulanması bitti, adliyeye sevk edildiler

22 polisin sorgulanması bitti, adliyeye sevk edildiler

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapı operasyonu diye gündeme gelen dev operasyonda gözaltına alınan 22 polisin Emniyette sorgulanması bitti, adliyeye sevk edildiler.

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında gözaltındaki 22 kişi adliyeye sevk edildi. Olayın detayı: Emniyetteki "paralel yapı"ya karşı, 7 ay sonra düğmeye basılmıştı. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Van'ın da aralarında bulunduğu 15 ilde sahur vakti baskın yapılmış ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Y., Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A., Eski İstanbul istihbarat Şube Müdürü Erol D., İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Hayati B. ile Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer K.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis gözaltına alınmıştı.


Emniyet görevlilerine yöneltilen suçlamalar arasında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "Devletin güvenliği bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "Suç için anlaşma" "Görevi kötüye kullanma", "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Resmi belgede sahtecilik" ile "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...