2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul'da yapılacak

2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul'da yapılacak

GÜNDEM Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, ilk kez düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin 2016 yılında İstanbul'da yapılacağını açıkladı.

Zirvenin ev sahipliğini yapacak ülkenin açıklandığı toplantıda Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM ve Ban Ki Moon'a vermiş oldukları karardan dolayı teşekkür etti. 'Ekonomik ve Sosyal -Konseyi'nde (ECOSOC) düzenlenen toplantıda Genel Sekreter Ban Ki Moon, çok sayıda ülkenin bu zirveye ev sahipliği yapmak istediğini dile getirdi. Moon,zirvenin İsviçre'nin Cenevre, ABD'nin de New York kentinde yapılması yönünde girişimler olduğunu ancak, adaylar arasından İstanbul'un seçildiğini belirtti. Ban Ki Moon, yaptığı açıklamada, 'Ciddi bir değerlendirme sürecinin ardından Türk Hükümeti'nin talebini kabul ederek Zirve'nin İstanbul'da düzenlenmesine karar verdim. Kendilerini tebrik ediyorum' diye konuştu. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kucak açtığını belirten Genel Sekreter Ban Ki Moon, yine 2011 yılında Van'da yaşanılan depremde önemli kayıplar verdiğini hatırlattı. Ban Ki Ban, "Bugün hepinizi bu cömert teklifi ve ilk Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etmeye çağırıyorum" dedi. Ban Ki Ban, ayrıca zirveye önemli katılımların sağlanabilmesi için yoğun çaba sarf edeceği sözünü de verdi. Ban Ki Moon'un kararı açıklamasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'de düzenlenen uluslararası zirveler içinde en anlamlısının ilki gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Yardım Zirvesi olduğunu aktardı. Davutoğlu, Zirve için Türkiye'yi seçmesi nedeniyle Ban Ki Ban'a ve destekleri için BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos'a teşekkürlerini sundu. Türkiye'nin bugüne kadar birçok önemli zirveye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Davutoğlu, "Lakin, bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşen zirveler arasında en anlamlısı ilki düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...