200 Suriyeli Türkiye sınırında

/ Kaynak: DHA
- Güncelleme:
200 Suriyeli Türkiye sınırında

GÜNDEM Haberleri  / DHA

PYD ile El Nusra arasında giderek sertleşen çatışmalar, Rasulayn'da can pazarı yaşanmasına yol açtı.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde 8 gündür devam eden çatışmalardan kaçan yaklaşık 200 Suriyeli, Türkiye'ye geçmek için sınır hattında toplandı. Can korkusuyla Ceylanpınar'a geçmek isteyen Suriyelilerin geçişine izin verilmedi. Sınır hattında önlemlerini artıran askerler, zırhlı araçlarının hoparlörlerinden sık sık Kürtçe anons yaparak, gruptan sınırı terk etmesini istedi. Sınır hattından dağılmayan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, Türk askerlerine Kürtçe seslenerek, "Her gün bombalar başımıza yağıyor. Bizi ülkenize kabul edin" dedi.

6 HAVAN VE TOP MERMİSİ

Resulayn'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında devam eden çatışmalar sırasında tank ve havanlarla top atışı yapıldı. Muhalifler tarafından atıldığı ileri sürülen 6 havan ve top mermisi, Ceylanpınar sınır kapısına yakın noktada bulunan PYD'lilerin karargâh olarak kullandığı bölgeye düştü. Büyük gürültüyle patlayan mermiler Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açarken, PYD güçlerinden yaralananlar olduğu öne sürüldü. Patlamanın ardından sınır hattındaki önlemler artırılırken, polis zırhlı araçlardan, belediye ise hoparlörden vatandaşları sınır hattına yaklaşmamaları konusunda uyardı. Bazı vatandaşlar uyarılara rağmen sınır hattında dürbünlerle yaşananları izlemeye devam etti. Suriye tarafından ateşlenen tüfeklerden çıkan kurşunlar Ceylanpınar'da 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...