20 günlük bebeğini öldüren annenin ifadesi kan dondurdu: Kolu kırıldı eşime söyleyemedim

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
20 günlük bebeğini öldüren annenin ifadesi kan dondurdu: Kolu kırıldı eşime söyleyemedim

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kırşehir’de 20 günlük bebeğini öldüren 22 yaşındaki anne Z. A'nın ifadesi ortaya çıktı. Annenin anlattıkları kan dondurdu: Kolu kırıldı eşime söyleyemedim...

Geçen yıl Kırşehir’de meydana gelen olayda 112’yi arayan Z. A., 20 günlük bebeğinin hareketsiz yattığını bildirdi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri bebeğin öldüğünü belirledi. Hastaneye götürülen ve ölü muayenesi yapılan bebeğin kollarında çıkık, çok sayıda kaburga kemiğinde kırık, kafa travması ve kafa içi kanama nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Bebeğin darp edildiğinin anlaşılması üzerine 22 yaşındaki anne Z. A. gözaltına alındı.

ANNENİN İFADESİ KAN DONDURDU

Gözaltında verdiği ifadede suçunu kabul eden anne Z.A, hamileyken psikolojik baskı ve şiddet gördüğünü ileri sürerek "Doğum yaptıktan bir hafta sonra ilk çocuğum yanımdaydı. İlk çocuğumu banyo yaptırmıştım, ikinci çocuğumu yataktan düşürdü. Düştüğünde kolunda kırık vardı ancak bunu korktuğum için eşime söyleyemedim. Daha sonra hastaneye götürdük, sonrasını hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey bebeğimi emzirdim, beşiğe yatırdım, bir daha da çocuk uyanmadı." dedi.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Z.A.'nın ardından bebeğin babası D. A. müşteki olarak ifade verdi. Eşinin doğumdan 3-4 ay önce sürekli korktuğunu söyleyen baba “Kendisini yalnız bırakmamamı istiyordu. Eşimin psikolojisi çok bozuktu. Ailesinden ve herkesten uzaklaşmıştı. Eşimin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Ailem bize sahip çıkmadı. Eşim daha 22 yaşındadır. Kimse yoktu yanında. O zamanlar eşimin psikolojisi bitik durumdaydı. Şikayetçi değilim” dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Z. A.'yı, “beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkemede cezada herhangi bir indirim uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...