Kaçırma muamması! 20 gündür kayıp olan Zeki Oğuz aranıyor

- Güncelleme:
Kaçırma muamması! 20 gündür kayıp olan Zeki Oğuz aranıyor

GÜNDEM Haberleri

Almanya’dan İstanbul’a gelen Zeki Oğuz, tanımadığı 11 kişi tarafından kaçırıldı. Her yerde ağabeyini arayan kardeş Yahya Oğuz “Endişe içinde haber bekliyoruz” dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Almanya’da yaşayan ve Taksim’de bir restoranın ortağı olan iş adamı Zeki Oğuz, 17 Mart’ta İstanbul’a geldi. Oğuz, bir gün sonra Kemerburgaz Göktürk’te bir marketten çıktığı esnada üç araçla yanına gelen 11 şüpheli tarafından kaçırıldı. Olayın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen Zeki Oğuz’dan haber alamayan ailesi, Alman polisine başvurdu. Ardından İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğuna haber verildi. Konsolosluk da İstanbul polisi ile irtibata geçti. 

Kaçırma muamması! 20 gündür kayıp olan Zeki Oğuz aranıyor
Zanlılar önce yanlış kişiyi kaçırmaya kalktı.

33 yıldır Danimarka’da yaşayan kardeşi Yahya Oğuz, ağabeyini bulabilmek için İstanbul’a geldi. Kimseyle husumetleri bulunmadığını belirten Yahya Oğuz “Araçları tespit ettik. Her şey çok net. Ağabeyimi koydukları araba ve onun arkasından giden aracın plakası ile markası belli. İzlediğimiz görüntülerde kaçıranlar hatta önce ağabeyim diye başka bir kişiyi zorla araca bindirmeye çalışıyorlar. İçlerinden biri onları uyarıyor. Bunu fark ettikten sonra onu bırakıp ağabeyimin marketten çıkmasını bekliyorlar. Emniyete gittik ‘Bize biraz zaman verin’ dediler. Onlara çok güveniyoruz ama ailece perişan olduk. Bekleyecek zamanımız yok. Lütfen bize yardımcı olun. Husumetli olduğumuz kimse yok ama çaresizlikten herkesten şüphelenir olduk. Ailede herkesin psikolojisi bozulmuş durumda. Eşi ve üç çocuğu aynı şekilde. Ağabeyim telefonlarına anında cevap veren biri değil. Aramalarımıza aynı gün veya bir gün sonra dönerdi. Benzer bir durum diye düşündük ama 20 gün geçti. Nerede bu adam? Önce fidye falan diye düşündük bu kadar uzun sürede bir temas olmayınca endişelerimiz zirveye çıktı. Şu ortamda istediğimiz acil şey ağabeyimin hayatta olduğuna dair bir kırıntı. O bize şimdilik yeter. Bir otelde günlerdir kalıyorum. On sene bile olsa burada kalmayı sürdüreceğim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...