2 il kara teslim! Ulaşımı felç oldu, buzlanma nedeniyle peş peşe kazalar yaşandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2 il kara teslim! Ulaşımı felç oldu, buzlanma nedeniyle peş peşe kazalar yaşandı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından özellikle Doğu Anadolu bölgesinde etkisini sürdüren kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kars ve Erzurum'da kar nedeniyle yollarda oluşan buzlanmadan kazalar yaşandı. Kars'ta iki gündür aralıklara devam eden kar nedeniyle bazı tırlar yolda kaldı, Erzurum'da ise kazalar meydana geldi.

Kış mevsimine artık girdik, kar Doğu Anadolu bölgesi ve yüksek kesimlerde etkisini şiddetli bir şekilde gösterirken olumsuzluklara da neden oluyor. Özellikle Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Muş, Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Van gibi birçok Doğu ili kara teslim olmuş durumda. Bazı illerde ise kar kalınlığı 3 metreye yaklaşırken bazı illerde ise kar nedeniyle trafik felç oluyor.

Kars'ta zaman zaman yoğunluğunu arttıran kar sürücüleri olumsuz etkiledi. Yağışın ardından oluşan buzlanma nedeniyle Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yolunda tır sürücüleri zor anlar yaşadı.

YOLDA KALAN TIRLARIN YARDIMINA POLİS YETİŞTİ

Kars-Iğdır kara yolunda Ölçülü köyü mevkisinde iki tır yolda kaldı. Bölgeye gelen polis ekipleri, güvenlik önleminin ardından diğer araçların geçişini sağladı. Yolda kalan tırlar da polislerin yardımıyla kurtarıldı.

Buzlanma nedeniyle Digor Kavşağı'nda kalan bir tır da iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Kavşakta kalan tır sürücüsü İslam Elçi, ışıklarda önündeki otomobile vurmamak için frene bastığını, daha sonra da makas yaparak yolda kaldığını söyledi.

BUZLANMA KAZAYA NEDEN OLDU

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ise buzlu yolda kayan tır, elektrik direğine çarparak durabildi. Sürücüsü belirlenemeyen 34 NC 7150 plakalı otomobil yüklü tır, Erzurum-Göle kara yolunun Değirmenlidere Mahallesi'nde elektrik direğine çarptı.

Yaralanmanın olmadığı kaza sonrası elektrik tellerinin kopması nedeniyle mahallenin bir bölümü elektriksiz kaldı. Ardahan-Şavşat kara yolunda ise kayan iki tır, karayollarının iş makineleri yardımıyla kurtarıldı.(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...