2 bin 545 engelliye daha devlette iş

Düzenleyen:
2 bin 545 engelliye daha devlette iş

GÜNDEM Haberleri

Törene katılan Emine Erdoğan “Aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır” dedi.

Ankara’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemiyle yerleştirilmesi için düzenlenen törene katıldı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısı bugün itibarıyla 49 bine yükselmiştir. İnanıyorum ki bu rakam daha da artacaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla devletimiz bütün vatandaşların eşit haklardan yararlanmasını sağlama gayretindedir. Özel sektörde de engelli istihdamının teşvik edilmektedir. Ama aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır.
 Bakan Jülide Sarıeroğlu ise “Kamuda istihdam edilen engelli personelimizin yüzde 89’u son 15 yılda yapılan atamalar sayesinde yerleştirilmiştir” dedi. Konuşmaların ardından 2 bin 545 engellinin kamuya ataması yapıldı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...