2 aylık Mehmet Çınar bebek, 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan ve beraber 10 ili yerle bir eden 7,7 büyüklüğündeki deprem, Hatay merkezde büyük hasara neden oldu. Şiddetli deprem nedeniyle yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken enkazda kalan 2 aylık Mehmet Çınar isimli bebek, depremden tam 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılış anlar kameraya anbean yansıyan görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

Türkiye'yi derinden etkileyen 7.7'lik deprem çok sayıda ili etkilediği gibi herkesi oldukça sarstı. Kahramanmaraş'ta yaşanan felaketin ikinci gününde de umutlu bekleyiş sürüyor. Pazarcık'ta 7.7, Elbistan'da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler 10 ilde büyük hasara yol açtı. 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiği depremde, Hatay’da da çok sayıda bina resmen yerle bir oldu.

MEHMET BEBEK 29 SAAT SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

Merkezde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir mutlu haber daha yaşandı. 2 aylık Mehmet Çınar isimli bebek, enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Minik bebek hemen arama kurtarma görevlileri tarafından sağlık ekiplerine sevk edildi.

'NE OLUR SU'

Ekipler, minik Mehmet Çınar'ın anne ve babasına da ulaştı. Enkaz altından çıkarmaya çalışılan çiftin "Ne olur su" diyerek seslendiği öğrenildi.

SON DURUM

Türkiye'de dün son yüzyılın en yıkıcı depremlerinden birini yaşadı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 16 milyon kişinin yaşadığı 10 şehirde binlerce binayı yıktı. İlk depreminin şoku ve acısı devam ederken saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde ikinci depremle sarsıldı. İki büyük depremde 3 bin 432 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 534 kişi ise yaralandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...