1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak

Düzenleyen:
1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak

GÜNDEM Haberleri

Ayak açıklığı bakımından ''dünyanın en uzun köprüsü'' unvanını taşıyacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang ile 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi imza töreninde konuşuyor.

Konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu coğrafyada hem yaşayanların hayatını kolaylaştıracak, hem de ekonominin büyümesini sağlayacak. Ege ile Batı Akdeniz'deki bütün yükü Çanakkale'den gönderceğiz. Yakıt masrafı, zaman anlamında tasarruf sağlayacak. Birileri hayal edemezsiniz diyordu. Bir işe başlamak, işin yarısını halletmektir. 

En uygun süreyi veren Limak Yapı Merkezi, yurtdışında da çok önemli projelere imza atmış bir firma. İki ülkenin önemli dört firması ortak girişim teklifnde bulundu. Bugün imzalar atılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dev projeyle ilgili temel atma töreni öncesinde, Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini belirtti.

Arslan, uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenleneceğini söyledi.

Bakan Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirilecek temel atma töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle yapılacağını bildirdi.

Arslan, açıklığı bakımından dünyanın en uzun köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için yarın Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenlenecek." diye konuştu.

Köprünün, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacağını dile getiren Arslan, köprünün Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi, Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacağına dikkati çekti.

"Dünya çapında bir proje" olarak nitelendirilen, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak köprünün Çanakkale'de ekonomik ve sosyal yaşamı olumlu yönde etkileyeceğini ve başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin ticaretini geliştireceğini, bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini vurgulayan Arslan, 26 Ocak'ta ihalesi sonuçlanan köprünün, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olacağını bildirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart'ta yapılacak temel atma töreni için Lapseki tarafında süren hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor

Şekerkaya mevkiindeki tören alanın önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenirken, Gelibolu tarafında henüz bir çalışma yok.

Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023'te açılması planlanan köprü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Bölgede aralıksız çalışan iş makineleri temel atma törenin yapılacağı alanı düzleştiriyor.

Törene katılımın yüksek olması beklenirken, bu nedenle oldukça büyük bir alanda çalışmalar sürüyor. Yapılacak köprünün Gelibolu , Sütlüce köyü mevkii tarafında ise henüz bir çalışma yok.

Bölge bakir görünümünü henüz korurken, bölge halkı da köprünün ayaklarının nerede olacağı konusunda meraklı bekleyişini sürdürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...