17/25 Aralık ihanetinin üzerinden 9 yıl geçti! Vesayet dönemi sona erdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
17/25 Aralık ihanetinin üzerinden 9 yıl geçti! Vesayet dönemi sona erdi

Gündem Haberleri

Devlete kastetmiş ihanet örgütü olan FETÖ’nün, 17-25 Aralık döneminde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükûmeti hedef alarak kurduğu kumpasla algı operasyonlarını uygulamaya başladığı 'yargısal darbe teşebbüsü'nün üzerinden 9 yıl geçti.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'den talimat alan örgüt üyeleri, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik kumpas için 7 Şubat 2012'de harekete geçti.

FETÖ'nün yargıdaki üyeleri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 kişiyi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ifadeye çağırdı. Örgütün MİT kumpası planı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ameliyata girmesinin gecikmesiyle alt üst oldu. Erdoğan, Hakan Fidan'a ifade vermeye gitmemesini söyleyerek kumpası bozdu. MİT kumpasını planlayan ve soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet müdürleri görevden alındı.

ALGI OPERASYONLARI YAPILDI

MİT kumpasında başarısız olan FETÖ, bu kez 17-25 Aralık kumpası için düğmeye bastı. FETÖ'cü savcılar, 6 Mart 2012'de 40'tan fazla kişi hakkında soruşturma açtı. Kanuna aykırı yürütülen soruşturmada, 25 Aralık 2013'e kadar birçok dinleme kararı verildi. Haklarında soruşturma yapılması kanunen izne tabi olan veya mümkün olmayan Başbakan, bakan ve üst düzey devlet idareciler hukuka aykırı olarak dinlenildi. 17 ve 25 Aralık'a ait soruşturma dosyasında olanlar, montajlananlar hatta dosyada olmayan ses kayıtları örgütün sosyal medya hesaplarında gerçekmiş gibi paylaşılmaya başlanarak, algı operasyonları yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 'yargısal darbe teşebbüsü’nün 9’uncu yılında artık kumpasların tarihe karıştığını belirterek şunları söyledi:

VESAYET DÖNEMİ SONA ERDİ

“E-muhtıra ile başlayan kapatma davası, MİT tırları kumpası, gezi kalkışması, hendek, terör, Kobani olaylarıyla devam eden ihanet ve vesayet sarmalı 15 Temmuz darbe girişimi ile sürdü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aziz milletimizin desteğiyle ülkemizin birliğine, milletimizin huzuruna kast edenleri her defasında hüsrana uğrattık. Milletimiz, kendine vurulmak istenen prangaları birer birer kırarak, ülkesine, liderine ve AK Parti'ye sahip çıktı. Artık Türkiye'de vesayet dönemi sona ermiş, kumpaslar tarihe karışmış, darbeler dönemi kapanmıştır. Daima hakkaniyeti, adaleti savunan dengeli politikasıyla artık tüm dünyada aktör haline gelen, mazlumlara umut olan bir Türkiye var. Büyüyen ve kalkınan Türkiye; büyük bir kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Tüm tuzakları bozarak, daima destek olan aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizi Türkiye Yüzyılına hazırlamak, asırlık hamleleri gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...