165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesi

Düzenleyen:
165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesi

GÜNDEM Haberleri

Kış Kartalı Harekâtı ile Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 80’e yakın terör hedefi yerle bir edildi. Bakan Akar’ın yönettiği operasyonda 60 civarında hava aracı görev aldı. Terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir binanın da vurulduğu harekâtta, PKK militanlarının gece boyu hastanelere ölü ve yaralı taşıdığı belirtildi.

Yılmaz BİLGEN

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak ve Suriye’nin kuzeyindekiterör hedeflerini Kış Kartalı Harekâtı ile imha etti. Altı farklı üsten kalkan uçaklar, Irak sınırından Karacak’a kadar 165 kilometre içeri giderek hainlere bomba yağdırdı. 85 kilometre derinlikteki Sincarile Suriye sınırından 9 kilometre derinlikteki Derik’teki hedefler de eş zamanlı vuruldu. En az 45 terörist öldürüldü.

Harekâtta aralarında F-16’lar, tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol uçağı ile İHA/SİHA’ların da yer aldığı 60 civarında hava aracı görev yaptı. Üç farklı bölgede terör örgütü PKK’ya ait 80’e yakın barınak, sığınak, tünel, mühimmat deposu, sözde karargâh ve eğitim kampları imha edildi. Sivil halkın can ve mal güvenliğinin korunması için özen gösterildi. Operasyonda yerli ve millî mühimmat kullanıldı.

165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesiHarekat böyle başladı...

GECE BOYU ÖLÜ VE YARALI TAŞIDILAR

Gazetemize bilgi veren Iraklı güvenlik kaynakları, özellikle Sincar’da PKK’nın büyük kayıp verdiğini aktardı. Sincar’da yaşanan paniği anlatan Peşmerge Koço Hadi “Operasyonun başladığı dakikalarda PKK militanları, Sununi ilçesi ve Sincar hastanelerini kuşattı ve tedavi gören tüm sivilleri çıkardı. Gece boyu her iki hastaneye yaralı ve ölü taşıdılar. Bazı ambulanslar ise Telafer’de Haşdi Şabi kontrolünde olan hastanelere nakledildi” dedi.

Hanasor, Şilo, Çilmera, Geliye, Barî, Kurs, Kersi bölgelerinde hedef alınan noktalarda çok sayıda militanın enkaz altında kaldığı; PKK’nın da sivilleri kalkan yaparak bölgede ceset aradığı öğrenildi. Mehmetçiğin ortadan kaldırdığı terör noktalarından biri de Mahmur’da PKK’nın sözde özsavunma güçleri komutanlığı olarak kullandığı bina oldu.

165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesi

GEÇİŞ GÜZERGÂHLARI ÇÖKERTİLDİ

Iraklı bir güvenlik kaynağı da özellikle Karacak’ta PKK’nın Mahmur ve İran bağlantısına yönelik birçok gizli geçiş noktasının vurulduğunu kaydetti. Bölgede artan Türk hava operasyonları sebebiyle örgütün Mahmur, Kerkük, Altınköprü, Süleymaniye, Duhok ve Erbil çevresine sızdığını belirten Iraklı kaynak, bu amaçla Süleymaniye’de özel sahte pasaport ve kimlik merkezi kurulduğunu söyledi.

Irak güvenlik kaynağının verdiği bilgilere göre Gara, Kandil, Sincar ve benzeri terör merkezlerinden gelerek daha iç bölgelere sevk edilen teröristlerin büyük bölümünü Türkiye ve İran’dan gelen PKK’lılar oluşturuyor. Dağdan inen militanların farklı şehirlere taşınması faaliyetlerine Haşdi Şabi terör yapılanması da destek veriyor.

Irak makamları Türkiye’nin operasyonuna sessiz kalırken, Haşdi Şabi yöneticilerinden Kays Hazali, “Türkiye’ye karşılık vereceğiz” diyerek tehditte bulundu. PKK ile iş birliği hâlinde olan Lahor Talabani de operasyonu eleştirenler arasında yer aldı.

KERKÜK’E SIZIYORLAR

Bu arada Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu, Kerkük’te son dönem çok sayıda PKK ofisi açıldığını söyledi. Terör örgütünün dağda operasyonlar sebebiyle zor günler geçirdiğini belirten Ağaoğlu, bu yüzden şehirde kamufle olduklarını ifade etti.

Ağaoğlu “Bu yolla hem militanlarını koruma altına alıyor hem de Suriye ve Irak’ta uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı ile birlikte illegal petrol işinden kazandıkları serveti aklamaya çalışıyorlar. Ayrıca Irak İstihbarat birimi raporlarına göre Kerkük’te önde gelen Türkmenlerin ev adresi, araç plakaları, iş yeri bilgileri ile iş yerine gidiş güzergâhı ve saatleri bu teröristler tarafından kayda alınıyor” dedi.

165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesiMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar

BAKAN AKAR, HAREKÂTI TSK KOMUTA KADEMESİYLE YÖNETTİ:
40 YILLIK TERÖR BELASINDAN MİLLETİMİZİ KURTARACAĞIZ

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiği Kış Kartalı Harekâtını, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ve TSK komuta kademesi Hava Kuvvetleri Komutanlığından sevk ve idare etti. Uçakların terör örgütüne ait hedefleri imha etmesinin ardından personele hitap eden Akar, maksatlarının 84 milyon vatandaşın ve hudutların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Akar, şunları kaydetti: "Bu doğrultuda Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen harekât hassas şekilde planlandı ve başarılı bir şekilde icra edildi. Bütün faaliyetlerimizde olduğu gibi bu harekâtta da hem planlamada hem icrada masum insanlara, çevreye zarar vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldık ve buna uygun olarak harekâtı icra ettik. Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depo, teröristlerin sözde eğitim merkezleri, sözde karargâhları hedef alındı. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir defa daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler. Terör örgütünde çöküş hızlandı. Sözde elebaşları bunları anladı, temennimiz alttakilerin de bu çöküşü görmeleri ve adalete teslim olmalarıdır."

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Akar “40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtaracağız. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz” dedi.

165 kilometre derinlikte PKK’ya 'Kartal' darbesi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...