133 Kürt öğrenci kurtarılmayı bekliyor

133 Kürt öğrenci kurtarılmayı bekliyor

GÜNDEM Haberleri

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Suriye'de kaçırdığı 133 Kürt öğrencinin serbest bırakılmasını istedi.

HRW yayınladığı raporda, IŞİD'in bir ay önce 29 Mayıs günü yılsonu sınavlarından sonra Halep'ten dönen, 10'u kız olmak üzere 153 ortaokul öğrencisini kaçırdığını hatırlattı. nbsp;Kürt çocukları otobüs ile Kobani'ye dönerken IŞİD'in kontrolündeki Minbic'de alıkonulmuşlardı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre bunlardan 10'u kız 15 öğrencinin serbest bırakıldığı, 5'inin de kaçtığını bildirmişti.


SAVAŞ SUÇU
New York merkezli HRW, "IŞİD'den kaçan iki çocuk, cihatçı ideoloji derslerine zorlandıklarını anlattılar. nbsp;Aralarından biri IŞİD'in yanlış davranan çocukları dövdüğünü söyledi" dedi.
Ailelerin çocuklarının çatışmalara sürüklenmesinden endişe ettiğini belirten HRW, "Çocukları silahlı bir çatışmada rehin almak, kullanmak, silah altına almak ve askere almak savaş suçu teşkil ediyor" dedi. HRW, bu çocukları serbest bırakılmasını istedi. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...