129 vekil diken üstünde

Düzenleyen:
129 vekil diken üstünde

GÜNDEM Haberleri

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonu’nda, daha sonra Genel Kurul’da görüşülecek.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonu’nda, daha sonra Genel Kurul’da görüşülecek. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve CHP ile MHP’nin destekleyeceğini açıkladığı değişikliğin yasalaşıp yürürlüğe girmesi hâlinde 129 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkacak. Bu milletvekillerinin 25’i AK Parti, 51’i CHP, 45’i HDP, 7’si MHP’den, biri ise Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda bulunan 567 dokunulmazlık dosyasının 44’ü AK Parti, 170’i CHP, 333’ü HDP, 16’sı MHP milletvekillerine, 5’i ise Nazlıaka’ya ait. Birden fazla milletvekilinin bulunduğu dosya sayısı 41. Nazlıaka’nın dosyalarından biri, diğer parti milletvekilleriyle birlikte düzenlenmiş durumda. Başbakan Ahmet Davutoğlu dışındaki tüm liderlerin dokunulmazlık dosyası bulunuyor.  
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 71 dosyayla en fazla dosyası olan milletvekili durumunda. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 39, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 8, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ise 11 dosyası var. Mecliste dosyası olan bakanlar ise Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...