120 kişiye mezar oldu, sadece 8 kişi kurtuldu: Eda Apartmanı ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
120 kişiye mezar oldu, sadece 8 kişi kurtuldu: Eda Apartmanı ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depreminde yerle bir olan Eda Apartmanı ile ilgili kahreden bir detay ortaya çıktı. Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan ve daireleri yaklaşık 8 milyon liraya satılan apartmanın sakinlerinin depremden sadece bir gün önce bir araya geldiği ve 'binayı yıktırıp yeniden inşa ettirme' kararı aldıkları öğrenildi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye'yi derinden sarstı. Binlerce binanın yıkıldığı ve 45 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremin yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. 11 kentte ağır hasar bırakan depremin ardından hem yurt içinden hem de yurt dışından bölgeye yardım yağarken, felaketten geriye acı dolu hikâyeler kaldı.

Depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay'da binlerce bina yerle bir oldu, arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. İskenderun ilçesinde denize sıfır konumda bulunan Eda Apartmanı da yıkılan binalar arasında yer aldı. Depreme kadar bölgenin en gözde apartmanları arasında yer alan apartmanda daireler 7 milyon 750 bin liradan satılıyor, 19 bin 500 liraya ise kiralanıyordu.

42 yıl önce dönemin ünlü müteahhitlerinden Nafiz Soyer tarafından inşa edilen apartman, depreme dayanamadı. 48 dairede 128 kişinin yaşadığı binadan sadece 8 kişi yaralı kurtuldu. Birçoğu çocuk olmak üzere 120 kişi ise hayatını kaybetti. Kurtulan 8 kişiden ikisi ise bir bankada çalışan Özlem Hanım ve kızıydı. Sarsıntının başladığı anlarda kızını da alıp birinci kattaki daireden kaçmayı başaran Özlem Hanım, anne ve babasını kaybetti.

"YENİDEN YAPILMA KARARI ÇIKMIŞTI"

Sabah'ta yer alan habere göre; depremden günler sonra ortaya çıkan bir detay ise yürekleri dağladı. 5 Şubat günü, yani depremden sadece bir gün önce toplanan apartman sakinlerinin, 42 yıllık binayı yıktırıp yeniden inşa edilmesi yönünde karar aldıkları ortaya çıktı.

Yerle bir olan Eda Apartmanı'nın enkaz fotoğrafının paylaşıldığı bir sosyal medya hesabının altında yorum yazan bankacı Özlem Hanım'ın ev sahibi Filiz Yürüyen, "Bir gün önce apartman yönetiminden oybirliğiyle binanın yıkılıp yeniden yapılma kararı çıkmıştı ama kısmet olmadı" dedi.

Yürüyen, paylaşımında enkazı görünce öldüğünü düşündüğü kiracısı ve kızı ile karşılaşıp sarıldıkları anı da anlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...