12 saatlik yol, 2 saate düşecek: 'Mega Proje'de geri sayım başladı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
12 saatlik yol, 2 saate düşecek: 'Mega Proje'de geri sayım başladı!

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşların dört gözle beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için geri sayım başladı. Konuya ilişkin sosyal emdyadan açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla mesafenin 12 saatten 2 saate düşeceğine dikkat çekti.

Kasım 2022'de yapılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun, 2023 yılı Nisan ayında açılacağını duyurduğu Ankara - Sivas yüksek hızlı demiryolu projesinde sona gelindi. Projeye dair paylaşım yapan Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate ineceğini belirtti.  

ANKARA-YOZGAT ARASI 1 SAATE DÜŞECEK

Bakan Karaismailoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, 8 istasyon ve 405 km uzunluğa sahip Ankara-Sivas hızlı tren hattı için geri sayımın başladığını duyurdu. Açılışına günler kalan projede Ankara-Sivas arası 2 saate düşeceği belirtildi.

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1641506031380357133

Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek olan projede Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek. 

12 saatlik yol, 2 saate düşecek: 'Mega Proje'de geri sayım başladı!

VALİ ÖZTÜR VE BAŞKAN BİLGİN İNCELEMELERDE BULUNDU

Haber 7'de yer alan habere göre, Bu çerçevede Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas YHT Garı ile kontrol merkezinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Vekili ve Başkan Bilgin, çalışanlara kolaylık diledi.

(Haber7)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...