1071 coşkusu

1071 coşkusu

GÜNDEM Haberleri

“Anadolu’nun tapusu” olarak nitelendirilen Bitlis’in Ahlat ilçesindeki 400 dönümlük alan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yılı aktivitelerine hazırlanıyor.

Ebru Karatosun ANKARA

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıl dönümü bu yıl da görkemli bir etkinlikle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kutlamalar, 23 Ağustos’ta Bitlis’in Ahlat ilçesinde başlayacak ve 26 Ağustos’ta Muş’un Malazgirt ilçesinde sona erecek.

YÜZ BİNİN ÜZERİNDE KATILIM
Geleneksel sporlar, geleneksel uygulamalar, kültür etkinlikleri ve dinî merasimler olmak üzere dört başlıkta gerçekleştirilecek kutlamalara, 100 bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor.

SON DURUMA BAKACAK
Ahlat’taki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılması planlanıyor. Sembol ilçelerden olan ve 31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye bırakılan Ahlat’ta, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşası için çalışmalar başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yapımı son aşamaya gelen 10 dönüm alanda, 1071 metrekare oturma alanına sahip köşkün son durumunu da incelemesi bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...