105 yıl sonra bir ilk

105 yıl sonra bir ilk

GÜNDEM Haberleri

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbirler doğrultusunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde bu yıl sadece çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Türk tarihinin en büyük zaferleri arasında yer alan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü törenleri koronavirüs engeline takıldı. Tüm yurtta anma programlarının çelenk koyma töreni dışındaki bölümü, Covid-19 salgını sebebiyle iptal edildi. Törenlerde virüs tedbirleri kapsamında şehit ailelerinin katılmaması ve şehit mezarlarının başının boş kalması dikkat çekti. 18 Mart kutlamaları için günler öncesinden hazırlıkların başladığı Çanakkale’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla hem stadyumda hem de Şehitler Abidesi’nde kutlama programları peş peşe iptal edilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...