'1 Numara Demirel'dir yargılanmalı'

'1 Numara Demirel'dir yargılanmalı'

GÜNDEM Haberleri

Kızı ile birlikte 28 Şubat sürecinde idamla yargılanan Hüda Kaya'nın avukatı Müşir Deliduman, dönemin cumhurbaşkanı Demirel'in yargılanmasını talep etti.

28 Şubat davasının ilk celsesine iki gün kala, mahkemeye mağdurlardan şoke eden bir talep ulaştı. 28 Şubat döneminde kızıyla birlikte idamla yargılanan Hüda Kaya'nın avukatı Müşir Deliduman, 29 Ağustos'ta mahkemeye dilekçe vererek, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de yargılanmasını talep etti. Avukat Deliduman dilekçesinde, Demirel'in 28 Şubat'ta alınan MGK kararlarının başındaki isim olduğunu, bütün sürecin Demirel'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, ayrıca o dönemde irtica ile mücadele brifinglerinin ilk olarak kendisine verildiğini ifade etti. Deliduman, "28 Şubat darbesinin bir numaralı ismi Demirel'dir. Darbecilerin başını çektiği illegal örgütlenme Demirel'in önderliğinde gerçekleşmiştir" dedi.Gelmezse şapkasını getiririm
Başvurusuyla ilgili gazetemize konuşan Deliduman, şunları söyledi: "Ben sadece Hüda Kaya'nın değil aynı zamanda, iddianamenin mağdurlarından İntisar Karagülle Saatçioğlu, Nur Cihan Rençber, Yakup Köse, Recep Çil, Payer Tercan'ın da müdafiliğini yapıyorum. Demirel'in 28 Şubat'ın bir numaralı ismi olduğunu düşünüyorum. Yargılanması için mahkemeye başvurdum. Dava da bu talebimi yeniden dile getireceğim" dedi.
Süleyman Demirel'in darbe dönemlerinde fötr şapkasını alıp gittiğini ifade eden Müşir Deliduman, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kim bilir bu şapkanın içinde kaç tilki dolaştırmış ve kuyrukları birbirine değdirmemiştir. Demirel'in davaya geleceğini pek ummuyorum. Ancak duruşmaya Demirel'i temsilen fötr şapkayla geleceğim."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...