1 Kasım için aynı tarife

1 Kasım için aynı tarife

GÜNDEM Haberleri

Seçim için 1 Kasım tarihinin belirlenmesinden sonra aday adaylığı başvuruları başladı.

İsmail Sonsuz ANKARA
Parti liderlerinin aday listelerinin çok fazla değiştirilmeyeceği önündeki açıklamaları sebebiyle başvuruların sınırlı kalması bekleniyor. 7 Haziran'da AK Parti'den 6 bin, CHP'den 3 bin, MHP'den 2 bin 500, HDP'den ise 1500 kişi müracatta bulunmuştu. Başvuru tarifeleri de 7 Haziran'la büyük oranda aynı. AK Parti ve CHP erkek adaylardan 5 bin, kadın adaylardan 2 bin 500 TL alırken, engellilerden para almıyor. HDP erkek adaylardan 3 bin lira isterken, kadınlar ve engelli aday adaylarından ücret talep etmiyor. Başvuruların bugün başlayacağı MHP ise, herhangi bir para talep etmiyor. 
İLK İSTİFA GÜVENÇ'TEN
1 Kasım'da AK Parti listelerinde '3 dönemliklerin' dönüşü sebebiyle diğer partilere kıyasla biraz daha kapsamlı bir değişiklik bekleniyor. Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Ali Babacan'dan Taner Yıldız'a, Faruk Çelik'ten Ömer Çelik'e kadar partinin kurucu kadrosunda yer alan isimlerden hangilerinin adaylık başvurusunda bulunacağı merak konusu. AK Parti'ye başvuracak en dikkat çeken isim Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç. Eski vali, milletvekili aday adayı olmak için dün görevinden istifa etti. Güvenç, “Başbakan istedi. Memleketim olan Kahramanmaraş'tan başvuru yapacağım” dedi. 1 Kasım'da aday listelerinde en az değişimi CHP'nin yapması bekleniyor. 7 Haziran öncesinde adayların büyük bir kısmını önseçimle belirleyen CHP'de mevcut milletvekillerinin koltuğunu koruyacağı belirtiliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bu yönde açıklama yaptı.  HDP de aynı durum geçerli. MHP'de ise, küçük rötuşlar bekleniyor. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...